Veteranen Patrick Thoresen storspilte da Storhamar snudde og vant romjulsduellen mot naboen Lillehammer i CC Amfi lørdag…

Hett prestisjeoppgjør på Hamar

De tradisjonelle romjulsrundene byr på god stemning og velfylte tribuner i norske ishaller, og med Mjøsderby mellom Storhamar og Lillehammer var det mye på spill mellom lag 2 og 3 på tabellen i CC Amfi lørdag.

Det var de rødkledde gjestene som kom best i gang da Brendan Harms benyttet et overtall til å sende Lillehammer i ledelsen 7 minutter ut i oppgjøret.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

Det kokte på Hamar denne ettermiddagen, og midtveis i åpningsperioden ble hjemmelagets Christian Larrivée sendt i dusjen med matchstraff etter en takling mot hodet. I spill 4 mot 4 tok veteranen Patrick Thoresen ansvar og satte inn 1-1 13 minutter ut i oppgjøret på Hamar.

Utvisningsboksene fikk kjørt seg under rivaloppgjøret ved Mjøsas bredder, og kort tid før slutt i 2. periode sørget Phil Marinccio i overtall for at de drøyt 5000 på tribunen kunne juble over at Storhamar hadde snudd kampen til 2-1.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

Thoresen avgjorde

Med vitamininnsprøytningen rett før lagene gikk i garderoben tok de blågule tak i kampen i sluttperioden i CC Amfi, og 03:34 ut i 3. periode doblet Tony Cameranesi vertenes ledelse etter flott spill av Rasmus Ahlholm og kaptein Thoresen.

Christian Fosse ga gjestene nytt håp med en redusering minuttet senere, men det var ikke tvil om at Storhamar ville mest mot slutten av duellen i egen storstue lørdag.

4 minutter før slutt var det igjen Hamar-lagets førstrekke som kombinerte da hjemmelaget doblet ledelsen til 4-2 i overtall – nok en gang ved Cameranesi, assistert av Ahlholm og Thoresen.

Passende nok fikk Patrick Thoresen æren av å fastsette sluttresultatet til 5-2 i CC Amfi. Veteranen storspilte og noterte seg for 2 mål og 2 målgivende da Storhamar revansjerte tapet fra Hockey Classic i november og økte forspranget til naboen til 7 poeng i kampen om sølvmedaljene.

Lagene møtes igjen i Eidsiva Arena mandag.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

Stavanger slo tilbake

Etter å ha gått på en smell i Narvik før jul var det med en viss nervøsitet siddisene inntok DNB Arena for kamp mot Mangleruds nye amerikanske arme, men ved hjelp av fantastisk overtallsspill hadde serielederne full kontroll på hovedstadslaget lørdag.

Oilers scoret hele 5 mål i overtall, og Dan Kissel fastsatte sluttresultatet til 6-1 med sin andre scoring for kvelden. Dermed opprettholdt Stavanger luken på 14 poeng ned til Storhamar.

I Furuset Forum fikk regjerende Norgesmester Frisk Asker en etterlengtet opptur da de beseiret Vålerenga 3-0. Etter sitt femte strake nederlag ble Iskrigerne passert av Frisk Asker og falt ned på 5.-plass på tabellen.

Narvik vant opprykks-duellen mot Grüner 2-1 i Nordkraft Arena, mens Stjernen vant med samme sifre i Østfoldsderbyet mot Sparta Sarpsborg i Sparta Amfi lørdag.

Narvik tar imot Grüner til ny kamp søndag, mens de øvrige 4 oppgjørene snus på hodet før den andre romjulsrunden mandag.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!