Konkurrentene har yppet seg underveis i touren, men da «monsterbakken» stod på menyen smadret Therese Johaug alle og sikret seg sin tredje Tour de Ski-seier…

Lekte seg til seier i Val di Fiemme

Therese Johaug lot Anamarija Lampic ta føringen og spurte om bonuspoeng inne på stadion før løperne satte kursen mot alpinbakken i Alpe Cermis, men derfra og inn hadde jenta fra Dalsbygda full kontroll under den avsluttende etappen av Tour de Ski.

Heidi Weng var den eneste som turte å legge seg på bakskiene og følge Johaug et lite stykke opp i den fryktede «monsterbakken», men det gikk ikke langt tid før 31-åringen var alene igjen i tet søndag.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Den lettbeinte kvinnen danset seg oppover bakken og økte stadig forspranget til konkurrentene. På toppen kunne Johaug plukke med seg et norsk flagg og juble over målstreken i det hennes tredje Tour de Ski-seier var et faktum.

Forhåndsfavoritten ledet med 3 sekunder i sammendraget før start, og sikret seg en overlegen seier på den avsluttende etappen – 50,3 sekunder foran Heidi Weng.

Ingvild Flugstad Østberg gikk inn til 3.-plass på etappen.

Jeg visste at min styrke var i bakken. Jeg er så fornøyd, og så glad for at laget har prestert så bra, sier en lykkelig Therese Johaug etter triumfferden.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Østberg på pallen

Etter at Johaug ristet av seg konkurrentene dreide det meste av spenningen seg om de øvrige pallplassene i sammendraget i Italia. Astrid Uhrenholdt Jacobsen lå som nummer to etter å ha imponert under de to siste etappene i Val di Fiemme, men søndag måtte hun tidlig slippe resten av pallkandidatene i bakken.

Heidi Weng klarte heller ikke å skaffe seg den luken hun trengte til Ingvild Flugstad Østberg og Natalja Neprjajeva for å klatre opp på pallen under den avsluttende etappen, dermed skulle kampen om andreplassen stå mellom fjorårsvinner Østberg og russeren Neprjajeva.

Østberg var nære å skaffe seg de nødvendige 9 sekundene med noen få hundre meter igjen av blodslitet, men etter å ha gått inn som nummer tre måtte hun se at russerinnen gikk i mål bare 2,6 sekunder senere og sikret seg andreplassen i sammendraget – 1:11,1 bak Johaug.

Løperne lå etter hvert strødd i målområdet etter kraftprøven opp Alpe Cermis, men etter å ha kommet til hektene kunne Østberg smile over en imponerende 3.-plass etter comebacket.

Det var helt ned i kjelleren, altså. Men jeg er så vanvittig fornøyd. At jeg klarte pallen her… Jeg har prestert så mye bedre enn jeg trodde på forhånd, sier Østberg.

Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen sikret seg henholdsvis 4.- og 5.-plassen i sammendraget og sørget for fire nordmenn blant de fem beste i den 14. utgaven av touren.

For de fleste av allrounderne som tok seg opp alpinbakken i Val di Fiemme blir det nå en etterlengtet hvilepause, mens sprinterne trer inn i rampelyset når det står sprint og lagsprint på programmet i Dresden neste helg.

Spill på Vintersport med NordicBet her!