Therese Johaug var storfavoritt før kvinnenes 10-kilometer fristil i Toblach, men lagvenninne Ingvild Flugstad Østberg ga verdenscuplederen kamp til døren under tourens tredje etappe…

Sekundstrid i Italia

Etter å ha passert jevnt med konkurrentene etter den første runden i Toblach forventet de fleste at distansedronningen Therese Johaug som vanlig skulle parkere resten av feltet da hun skaffet seg 6 sekunders ledelse halvveis i 10-kilometeren i Italia.

Men foran i løypen samarbeidet hennes to fremste utfordrere Ingvild Flugstad Østberg og svenske Ebba Andersson om å skyve Johaug ned fra tronen og knappet innpå lederen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Inn mot mål fikk Østberg virkelig fart på skiene på årets siste dag og gikk inn til klar ledelse.

Etter å ha måttet se lagvenninnene fra sidelinjen i sesonginnledningen etter startnekten kunne Gjøvik-jenta smile der hun satt i lederstolen og så at Johaug tapte tid ute i løypen.

Mot slutten av thrilleren la jenta fra Dalsbygda seg på bakskiene til sprintraske Tiril Udnes Weng, og drahjelpen skulle vise seg å bli halmstrået som bikket dramaet i Johaugs favør.

Verdenscuplederen kastet seg i mål til seier – knappe 0,7 sekunder foran Østberg.

Det holdt så vidt, det var artig. Jeg synes jeg gjør et godt skirenn i dag. Jeg er veldig fornøyd at jeg klarer å gå så fort i lette partier fra toppen og ned. Der jeg har tapt sekunder før, vinner jeg sekunder nå igjen og klarer å vinne duellen på slutten. Det hadde jeg ikke klart for to år siden, sier Johaug til TV2.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

– Når jeg er så nærme så er det nesten irriterende nærme også

Ingvild Flugstad Østberg har imponert stort etter comebacket, og 29-åringen var fornøyd etter sesongens første pallplass.

Dette føles veldig bra. Dette var en fin måte å avslutte året på. Det var fantastisk artig å gå i dag. Jeg er heldig som får ryggen til Ebba (Andersson) på den andre runden, men jeg må gjøre mye av jobben selv. Det er artig å få det til så bra, sier Østberg til NRK.

Men etter å ha vært knappe 7 tiendeler unna å slå den vanligvis suverene Johaug kjente Gjøvik-jenta litt på irritasjonen innimellom gleden i Toblach.

Når jeg er så nærme så er det nesten irriterende nærme også, men det viser at det er mulig å være med det helt der oppe. 0.7 er fryktelig nærme, det er bare en tåspiss. Therese er veldig sterk, men det er ingenting som er umulig, sier Østberg etter sekundstriden.

Ebba Andersson hindret norsk storeslem ved å gå inn til tredjeplass 10,2 sekunder bak vinneren – 0,3 sekunder foran Heidi Weng som fikk den sure 4.-plassen.

Etter seieren overtok Therese Johaug ledelsen i Tour de Ski og går først ut på 10 kilometer jaktstart 1. nyttårsdag – 21 sekunder foran en trio med russiske Natalja Neprjajeva, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg. Ebba Andersson går ut 34 sekunder bak lederen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!