Marte Olsbu Røiseland leverte et kanonløp og smadret konkurrentene under sprinten i Oberhof torsdag…

Til topps i tåkehavet

Marte Olsbu Røiseland fikk kritikk av tidligere skiskytter Liv Grete Skjelbreid da hun valgte å stå over verdenscuprunden i Frankrike før jul, og dermed gikk glipp av mange mulige poeng i kampen om verdenscupen sammenlagt denne sesongen.

Men da skiskytterne åpnet året med sprint i Oberhof torsdag slo Frolandsekspressen knallhardt tilbake med et superløp og suveren seier etter 20 treff i Tyskland.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Det var på ingen måte optimale forhold for verken løpere eller publikum med skiftende vind, regn og tåke i Oberhof, men Røiseland lot ikke omgivelsene påvirke henne under rennet torsdag.

Etter fullt hus på liggende gikk 29-åringen ut i tet etter den første skytingen i Tyskland.

Skandale

Den tyske produceren var i overkant opptatt av å vise de tyske hjemmefavorittene og diverse andre løpere utenfor tetstriden torsdag, for da Røiseland gikk inn til andre skyting med ledelse og skulle skyte om en mulig seier var kameraene helt andre steder enn på den norske skiskytteren – til kommentator Andreas Stabrun-Smiths store frustrasjon.

– Dette er en skandale at vi ikke får se dette, ropte NRK-kommentatoren i frustrasjon, men samtidig etter hvert i ekstase:

Men Marte Olsbu skyter fantastisk og kommer til å vinne!

Og det gjorde Frolands-kvinnen, for med ti treff og sin sedvanlige fart i sporet kunne ingen gjøre noe med Røiseland som gikk inn til en suveren sprintseier – 33,1 sekunder foran hjemmehåpet Denise Herrmann.

Olsbu Røiseland var fornøyd med å slå tilbake etter kritikken hun fikk før jul.

Skytingen før jul var ikke slik jeg hadde håpet på og trent på. Derfor måtte jeg hjem før jul. Jeg regnet med å få litt kritikk, men dette er en del av en langsiktig plan. De andre har klart seg godt uten meg. Jeg har ståltro på min plan og gjennomfører den, sier Olsbu Røiseland til NRK.

Nå føler jeg at jeg er på rett spor igjen. Jeg følte at jeg fikk til et veldig bra skirenn i dag, sier Olsbu selv til statskanalen etter å ha tatt karrierens fjerde verdenscupseier.

Franske Julia Simon sikret seg den siste plassen på pallen – 47,4 sekunder bak vinneren.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Bare nesten for Eckhoff

Tiril Eckhoff lekte med konkurrentene og tok fire strake seire før jul, men torsdag måtte 29-åringen se seg slått. Fossum-løperen var uheldig med forholdene og fikk en strafferunde etter å ha fått vind på standplass under sin første skyting.

Eckhoff lå fremdeles an til å kjempe om en pallplass før den stående skytingen i Oberhof, men etter å ha bommet på det siste skuddet måtte hun se at håpet om en ny topp 3-plassering glapp.

Det endte med en 5.-plass for Eckhoff – 1:07,1 bak landskvinnen.

De øvrige norske kvinnene fikk det ikke til å stemme i Oberhof torsdag, hvor Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer 34, Synnøve Solemdal 37 og Karoline Knotten nummer 59.

Dessverre for Olsbu Røiseland får hun ikke brukt det fine utgangspunktet etter sprinten i en jaktstart denne helgen, for neste renn for kvinnene i Oberhof stafett lørdag.

Først skal herrene i aksjon med sin sprint fredag ettermiddag – hvor Tarjei Bø seiler opp som favoritt i lillebror Johannes Thinges Bøs fravær.

Vinnerodds Skiskyting 10 km Sprint Herrer, Oberhof – Nordicbet:

Tarjei Bø – 4.00
Martin Fourcade – 5.00
Simon Desthieux – 9.00
Quentin Maillet Fillon – 9.00
Alexandr Loginov – 9.00
Benedikt Doll – 9.00
Arnd Peiffer – 20.00

Spill på Vintersport med NordicBet her!