Selv om han selv var med på å avgjøre at Lillehammer-helga går uten hans deltakelse, er Petter Northug positiv med tanke på å delta i vinterens Tour de Ski…

Sesonginnledningen gikk som de fleste hadde fryktet for Petter Northug. Han ble disket for ureglementert teknikk under 15 kilometer klassisk i sesongåpningen på Beitostølen, før han fulgte opp med å ikke klare å komme videre fra prologen under sprinten dagen derpå.

Det betød at han måtte gå Norgescup på Gålå istedenfor verdenscup i Ruka. Der ble han knust med over to minutter av Dario Cologna på 15 kilometer fristil og de så virkelig mørkt ut for fortsettelsen.

På lørdag kom imidlertid sesongens første opptur for Northug, da han etter å ha karret seg så vidt videre fra prologen, endte opp med å kun bli slått av lynhurtige Håvard Solås Taugbøl i finalen. Nå tror han at han kan kvalifisere seg til Tour de Ski.

Les også: Northug frykter snarlig karrierepunktum
Les også: Tønseth vant – Northug disket

Innen rekkevidde

I et intervju med NRK avslører nemlig Northug at formen er oppadstigende og at han begynner å øyne et håp for å stille på startstreken i Toblach 29.desember.

– Ja, det begynner å bli innen rekkevidde nå. Det spørs hvilke løpere som velger å stå over. Jeg står ikke i veien for den som kan gå fort i verdenscup. De har førsteprioritet, men det kan åpne seg en mulighet for meg, forteller Northug med et glimt av håp i øyekroken.

Det ble i går kjent at Northug sammen med skiledelsen har bestemt at han ikke skal delta i minitouren i de tunge løypene på Lillehammer kommende helg. Enn så lenge er Northug innstilt på å at hans neste konkurranser blir Skandinavisk Cup i Østersund 15-16.desember. Deretter ønsker han å reise til høyden for å finne formen i gammel stil.

– Hvis det fungerer greit i Østersund drar jeg og Even til høyden med en gang, ligger der og avventer en eventuell Tour de Ski-beskjed. I verste fall må jeg innfinne meg med nye Norgescup-renn utover vinteren, avslutter han.

Les også: Northug knust på Gålå
Les også: Northug på pallen

Sprinttreneren positiv

Ansvarlig for sprintlandslaget, Arild Monsen, er heller ikke negativ til Northugs sjanser i Mellom-Europa.

– Dersom han fortsetter fremgangen så kan han være aktuell. Det kan også være at han kun deltar på deler av Touren. Det virker fornuftig av Northug å stå over verdenscup enn så lenge. Vi har ti plasser til Tour de Ski, så får vi med tiden vurdere om han fortjener plassen, sier Monsen til NRK.

Verdenscupsirkuset flytter seg denne uken fra Ruka i Finland til Norge. Det skal gås sprint, 15 kilometer fristil individuell start og 15 kilometer jaktstart i klassisk på Lillehammer kommende helg. Deretter er det 30 kilometer fristil og en stafett på Beitostølen, før Davos er endestasjonen før jul.