Petter Northug har inngått et samarbeid med supertalentet Frida Karlsson og sin tidligere erkerival Calle Halfvarsson…

«Et spektakulært kupp»

Petter Northug har både under og etter sin skikarriere hatt et turbulent forhold til Sverige. Nå begraver den abdiserte skikongen stridsøksen med sin tidligere rival Calle Halfvarsson, som sammen med Frida Karlsson har inngått en sponsoravtale med Mosvik-ekspressen.

Frida Karlsson slo for alvor igjennom i seniorsammenheng i fjorårets sesong, hvor talentet som mange omtaler som «Den nye Johaug» plukket med seg 3 medaljer fra VM i Seefeld, etter å ha tatt 2 gull i junior-VM kort tid i forveien.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Nå har den svenske 20-åringen i likhet med Halfvarsson inngått en personlig sponsoravtale med Petter Northug gjennom trønderens nye sportsbriller «Northug Performance Eyewear».

– Vi er glad og stolt over å ha Frida med på laget. Hun hadde en fantastisk sesong i fjor og er «up and coming», sier Northug i en pressemelding.

Karlsson har i lang tid vært åpen på at Northug var en av hennes største forbilder i skisporet. Også Calle Halfvarsson snakker varmt om trønderen etter å ha signert avtalen, men kommer samtidig med et lite stikk til sin tidligere rival:

Jeg har skrevet under en avtale med djevelen selv!

Den nye avtalen kom overraskende på mange, og Expressens langrennskommentator Tomas Pettersson kaller det «Et spektakulært kupp» at den pensjonerte norske langrennskongen signerer med et av Sveriges mest spennende talenter.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Kraftig lønnshopp for de svenske langrennsløperne

Frida Karlsson har i lengre tid vært i samtaler med Northug om en avtale, og da forslaget lå på bordet var ikke talentet sen om å signere avtalen.

Det var ikke vanskelig å takke ja til. Jeg ble umiddelbart interessert, så det var bare å hoppe på da Petter tok kontakt, forteller Karlsson til Expressen.

Den svenske skiyndlingen sier seg fornøyd med de økonomiske betingelsene i avtalen, som i stor grad er prestasjonsbasert.

Men det overraskende samarbeidet er ikke den eneste grunnen til at Karlsson, Halfvarsson og de øvrige svenske skistjernene kan juble om dagen, for denne uken kunne det svenske Skiforbundet meddele at de øker lønnen landslagsløperne mottar med hele 67 prosent, fra 120 000 kroner til 200 000 kroner.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Calle Halfvarsson er godt fornøyd med økningen.

Skal man tjene penger i denne idretten må man virkelig opp blant de aller beste, da kan man tjene gode penger. Så det er klart det er en trygghet at man får det litt bedre økonomisk, selv om det ikke er kjempestore summer, sier 30-åringen.

I tillegg til økningen i grunnlønn utvides også bonusutbetalingene for landslagsløperne.

Som før vil en seier i verdenscupen gi en utbetaling på 50 000 kroner, men nå vil de svenske langrennsløperne også kunne tjene henholdsvis 30 000 eller 20 000 kroner om de kaprer en pallplass.

Så gjenstår det å se om de forbedrede økonomiske betingelsene motiverer de svenske skistjernene til å kunne utfordre sine norske rivaler i verdenscupen den kommende sesongen, som åpner med sprint i finske Ruka den 29. november.

Spill på Vintersport med NordicBet her!