“Knip sammen nå kommer det en russer!” utbrøt Øystein Sunde i sin herlige monolog rundt Holmenkollen, ertesuppe og naturlig oppdrift…

Kanskje var det akkurat det landslagsledelsen håpet Petter Northug ikke skulle gjøre, da de flyttet ham til russernes hotell etter han fikk magesjau…

Spill på vintersport med Coolbet! 

Russerne reagerte på Northug-flyttingen

Som Vintersport.com meldte i går, har Petter Northug åpnet et nytt kapittel i boken som skildrer en dårlig sesongoppkjøring. Under høydesamlingen i Val Senales fikk trønderen magesjau, og ble isolert fra resten av troppen og flyttet til et annet hotell.

Les også: Northug syk – Igjen!

Nå viser det seg at det er samme hotell som huser blant annet de russiske, finske og sveitsiske langrennsløperne som også er på samling i området, og nå reagerer russerne på at en syk Northug ble flyttet til et hotell med andre lands løpere.

– Det er litt overraskende at Norge flyttet han hit hvor vi bor. De vet at her holder Russland og Finland til, og i går kveld kom også Sveits med Dario Cologna, sier russernes trener Markus Cramer til TV2.

– Dersom det er frykt for at Northug kan smitte andre, så er jo dette rart. Det er nok av andre hoteller i dalen her, fortsetter han.

Meråker-ekspressen holdes jo selvfølgelig isolert på sitt eget rom, så smittefaren er minimal, men vi må si oss enig at Cramer har et poeng i at valget er noe merkelig.

Les også: Haga dropper høydesamling
Les også: Dramatikk i Val Senales
Les også: Johaug har prioritert lett terreng

Monsen beklager

Mandag ble Northug flyttet videre til et eget hotell, og sprintlandslagstrener Monsen beklager at den magesyke løperen ble flyttet til et hotell med andre løpere.

– Vi beklager det. Det var ikke det vi tenkte på da vi evakuerte ham søndag morgen. Det gikk i hurten og sturten for å få ham ut, og så får vi høre at det bor folk der fra andre land. Det beklager vi, sa han.

Monsen kunne fortelle at 32-åringen var på bedringens vei, og at det fortsatt fortløpende evalueres hva planen blir videre for Northug.

Les også: Tar ingen sjanser med Northug
Les også: Langrennssesongen 2017/2018 – Fra A-L
Les også: Langrennssesongen 2017/2018 – Fra M-Å

– Ståa er grei. Han har så vidt begynt å ta til seg mat, sier Monsen.

Også Emil Iversen sliter med omgangssyke i Val Senales, mens Sindre Bjørnestad Skar har en sår hals, men meldes å være på bedringens vei.

Sesongåpningen i Ruka den 24. november er bare en måned unna, så det passer dårlig med sykdom under denne samlingen, som er blant de viktigste å få godt utbytte av inn mot en ny sesong, hvor Northug igjen er tilbake i landslagsvarmen.

Spill på vintersport med Coolbet!