Tirsdag kunne Thomas Aasen Markeng meddele at fallet i Klingenthal førte til at både korsbånd og menisk ble avrevet – nå må hoppkometen belage seg på et år uten hopping…

– Korsbånd og menisk er av

Det var under førsteomgangen i søndagens konkurranse i Klingenthal at Thomas Aasen Markeng gikk over ende etter et langt hopp. De første undersøkelse konstaterte at det ikke var noe brudd for 19-åringen, men etter å ha fått en vridning i kneet under fallet fryktet Markeng at kneet kunne være skadet.

Etter en MR-undersøkelse kunne talentet tirsdag meddele de nedslående resultatene.

Korsbånd og menisk er av, dessverre. Jeg må forvente ett år uten hopping.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Den unge hopperen har fått en god start på årets verdenscupsesong, og det var en tydelig preget Markeng som fortalte om konsekvensene av skaden tirsdag.

Jeg skal opereres kl. 07.15 onsdag morgen. Det er hardt, det er tungt. Men jeg skal bite tennene sammen og komme sterkere tilbake, sier Markeng.

Landslagstrener Alexander Stöckl var også lei seg etter de nedslående nyhetene.

– Det er alltid krevende for utøveren, men også for hele systemet, å oppleve en sånn situasjon. Det eneste vi kan gjøre nå er å legge til rette så godt vi kan for at Thomas blir frisk så raskt som mulig, sier Stöckl.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Vil gjøre undersøkelser

Fra før er landslagskollega Anders Fannemel ute hele sesongen med en lignende skade, og landslagstrener Stöckl sier det er alvorlig at to hoppere nå er ute med samme type skade, og varsler en gjennomgang av rutinene.

Det er trist. Vi må stille spørsmål om det er en årsak til dette eller om det skyldes tilfeldigheter. Vi må finne ut om vi må gjøre ting bedre for å unngå dette i framtiden, sier en alvorlig Stöckl, som sier at enhver skade er ille både for utøverne og støtteapparat.

– Det er ekstra tøft når vi har en utøver som har sin beste sesong, sa Stöckl med henvisning til Markengs prestasjoner så langt i år.

Etter en høytsvevende start på sesongen for de norske hopperne er nå det store talentets langtidsskade et solid skår i gleden i førjulstiden.

Markeng hoppet i mars ned til sitt første NM-gull i Midtstubakken, og etter to topp-ti plasseringer i sesonginnledninger var 19-åringen for alvor på vei til å etablere seg i verdenstoppen. Men nå venter altså en lang opptreningsperiode for tenåringen.

Resten av hoppsirkuset tar denne helgen turen til Sveits og Engelberg – som blir siste test før Hoppuka starter den 30. desember. 

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Vinnerodds Verdenscupen Hopp, Herrer – Nordicbet:

Ryoyu Kobayashi – 2.00
Stefan Kraft – 5.00
Daniel Andre Tande – 5.00
Karl Geiger – 8.00
Robert Johansson – 20.00
Johann Andre Forfang – 30.00

Spill på Vintersport med NordicBet her!