Junioren Thomas Aasen Markeng får sin VM-debut i fredagens normalbakkerenn, men 18-åringen og resten av det norske laget stiller som outsidere før det siste individuelle rennet i Seefeld…

Junioren får muligheten

Etter svak hopping og skader på Anders Fannemel og Daniel-André Tande fikk den ferske juniorverdensmesteren Thomas Aasen Markeng plass i den norske troppen i Seefeld, og etter god treningshopping får junioren fredag sin VM-debut på bekostning av Halvor Egner Granerud.

Det har vært en tung sesong for de norske hopperne, og heller ikke under torsdagens kvalifisering klarte våre håpefulle å blande seg inn i toppen av resultatlisten. Men det viktigste er uansett at alle 4 er kvalifisert, etter at Andreas Stjernen (21), Thomas Aasen Markeng (22), Robert Johansson (23) og Johann Andre Forfang (27) fulgte opp treningshoppingen i Seefeld med hopp på i underkant av 100 meter.

Norge har levert gode resultater i normalbakken de siste årene med VM-gull til Anders Bardal i 2013 og Rune Velta i 2015, mens både Forfang og Johansson tok medaljer i Pyeongchang for et år siden.

Etter en skuffende sesong så langt kunne overgangen til normalbakken være en kjærkommen endring for det norske hopperne, men de har dessverre måttet se at det er et stykke opp til verdenseliten på trening og kvalifisering i Østerrike de siste dagene.

Men med de ørsmå marginene som utgjør forskjellen i den lille bakken er det alltids håp for at noen med fulltreff skal kunne være med å kjempe om en medalje, eller i det minste få en god følelse før den avsluttende miks-konkurransen med de sterke norske jentehopperne.

Jevnt i toppen før fredagens konkurranse

Ettersom normalbakken ikke benyttes i verdenscupen er det alltid knyttet en viss spenning til om noen av outsiderne skal kunne hevde seg i toppen, men på torsdagens kvalifisering var det hjemmefavoritten og regjerende verdensmester Stefan Kraft som var sterkest, fulgt av de to andre forhåndsfavorittene Ryoyu Kobayashi og Kamil Stock.

Polakken Dawid Kubacki har levert meget stabil treningshopping i Seefeld og fulgte opp med 4.-plass i kvalifiseringen, mens også den nybakte verdensmesteren fra storbakken, tyskeren Markus Eisenbichler viste at han akter å kjempe om mer edelt metall i VM-byen.

Det er en stor gruppe hoppere som kan nærme seg pallen fredag, hvor værmeldingen med regn og noe vind også kan spille inn på de små marginene som skiller i den lille bakken. Normalbakkerennet i Seefeld har start fredag klokken 16.00.

Vinnerodds Hopp HS109 herrer – VM nordiske grener Seefeld, Nordicbet:

Ryoyu Kobayashi – 4,50
Kamil Stoch – 4,75
Stefan Kraft – 4,50
Markus Eisenbichler – 6,00
Dawid Kubacki – 6,00
Karl Geiger – 12,00
Killian Peier – 15,00
Robert Johansson – 65,00
Johann Andre Forfang – 65,00