Manglerud Star startet sesongen med minuspoeng på grunn av manglende egenkapital – men nå har klubben på kort tid hentet fem amerikanere før juleinnspurten…

Hentet tidligere NHL-proff

Manglerud Star har kommet skjevt i gang med årets GET-liga, og ligger 10 poeng bak Narvik i kampen om den siste sluttspillplassen etter halvspilt sesong.

Til tross for røde tall i regnskapet forrige sesong har Oslo-klubben den siste tiden hentet hele fem importer fra USA, deriblant den rutinerte NHL-proffen David Booth med over 500 kamper i verdens beste ishockeyliga.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

I podcasten «Hockeyprat» snakket TV2s ishockeyeksperter denne uken om kjøpefesten for laget som ligger nest sist i GET-ligaen.

I tillegg til Booth har Brent Moran, Anthony Bretzman, Corey Elkins og Craig Puffer alle inntatt «garasjen» den siste tiden.

Det er krutt. Nå kommer det ikke en 22-åring fra collegehockey. De har altså hentet fem nordamerikanere, sier Jonas Bariås i podcasten.

Booth har over 500 NHL kamper. Han hadde 28 kamper for Red Wings for bare to sesonger siden. Han hadde da 700.000 dollar i lønn. Det er mer enn det totale lønnsbudsjettet til M/S, følger tidligere VIF-spiller Erik Follestad opp om Mangleruds storkjøp for møtet med Vålerenga tirsdag.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

– Vi har kontroll på økonomien

Manglerud startet årets sesong med 3 minuspoeng på grunn av trøbbel med økonomien, men klubbens daglige leder Cecilie Olsen understreker at de har kontroll på økonomien og at ny-signeringene dekkes av eksterne investorer.

Vi har et edruelig lønnsbudsjett her i Manglerud, og betaler nok langt mindre enn det alle ser for seg at vi betaler for han, sier Manglerud Stars daglige leder Cecilie Olsen til TV2.

Vi bruker kun eksterne midler, fra flere samarbeidspartnere, så pengene som brukes på signeringen vil ikke gi konsekvenser for noe annet. Det går utenfor det budsjettet vi har, fortsetter hun.

Til tross for å ha hevet store penger på den andre siden av dammen hevder David Booth at han ikke er i Norge for pengene, men at amerikaneren ønsket seg et hockey-eventyr.

Jeg er ikke her for pengene, det handler om å spille hockey. Jeg er kommet hit for å vinne, og gleder meg til å komme i gang.

Jeg har hørt fantastiske ting om Norge, og har lyst til å få en smak på denne typen hockey og livsstilen i Norge. Jeg og kona mi bestemte oss for dette på veldig kort tid, men vi gleder oss.

Etter kutt i kostnadene måtte Manglerud satse mye på egne spillere i sesonginnledningen, og Bjørn Erevik mener kjøpefesten kan slå negativt ut i spillertroppen i hovedstadsklubben.

Talentfabrikken har mange unge spillere og plutselig dukker det opp fem nye mann. Det betyr at det er fem andre som har vært på sommertrening og holdt på utover høsten og fått verdifull istid og som nå ikke får være med så mye lenger og det er jo heller ikke så heldig heller, sier Bjørn Erevik.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

Starter juleinnspurten med lokaloppgjør

Etter landslagspausen starter GET-ligaen tirsdag opp igjen med et hovedstadsoppgjør når Manglerud Star med sine nye importer tar imot Vålerenga hjemme i Manglerud Ishall.

Mens hjemmelaget sliter i bunnen henger gjestene fremdeles med i kampen om medaljene bak den suverene serielederen Stavanger Oilers

Det er en hektisk periode i vente for norsk ishockey, med to serierunder i juleinnspurten, etterfulgt av de to tradisjonsrike romjulsrundene. Deretter går det slag i slag gjennom hele januar i kampen om sluttspillplassene i GETligaen.

Kampodds Nordicbet: Manglerud Star 4,90 – Uavgjort 5,00 – Vålerenga 1,51

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!