Tidligere NHL-profil David Booth scoret hat trick da Manglerud knuste Vålerenga hele 6-2 torsdag…

Booth skjøt Vålerenga i fillebiter

Vintersport.com skrev tidligere i uken om Mangleruds amerikanske ny-signeringer, tirsdag spilte importene hovedrollene da laget gikk seirende ut av hovedstadsoppgjøret mot Vålerenga.

David Booth har over 500 NHL-kamper på merittlisten, og i første GET-liga kamp etter landslagspausen viste veteranen at han fremdeles har hockey på et meget høyt nivå inne.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

35-åringen åpnet scoringskontoen for sin nye klubb snaue fem minutter ut i nabooppgjøret da han fikk gå upresset inn fra siden og dundret inn ledermålet bak Steffen Søberg i Vålerenga-buret.

3 minutter senere ladet amerikaneren kanonen igjen og satte inn kveldens andre etter en elegant pasning av landsmannen Corey Elkins.

Etter å ha blitt rundspilt de første ti minuttene i Manglerudhallen benyttet Oskar Ekelund muligheten og reduserte for gjestene da Iskrigerne spilte 5-mot-3 etter to raske utvisninger.

Og fem minutter ut i midtperioden sørget Thomas Olsen for at lagene stod like langt etter å ha klistret pucken i hjørnet.

Men det var David Booth som skulle stjele overskriftene i «garasjen» denne kvelden, for bare to minutter etter utligningen fikk amerikaneren igjen pucken på køllebladet i overtall og banket inn sitt tredje for kvelden.

Han har funnet formen på rekordtid, utbrøt kommentator Haakon Thon etter hat tricket var et faktum.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

Skadeproblemer for Vålerenga

Publikum hadde knapt satt seg ned i setene igjen i Manglerudhallen før Mats Alexander Henriksen var først frempå en retur og doblet ledelsen for vertene.

Vålerenga sliter med store skadeproblemer i troppen, og i lokaloppgjøret mot Manglerud kom Iskrigerne med bare 14 utespillere, hvorav flere tenåringer. Tapet mot Manglerud var lagets tredje strake, og fjorårets seriemester ligger nå nede på 4.-plass i GET-ligaen.

For Manglerud brakte starten på juleprogrammet grunn til fornyet optimisme om at laget som ligger nest sist i ligaen skal heve seg i andre halvdel av sesongen. Craigh Joseph Puffer og Mathias Trygg satte inn hver sitt mål i 3. periode og fastsatte sluttresultatet til 6-2 tirsdag.

Alle lagets fire amerikanere i troppen noterte seg for poeng da Manglerud slo Vålerenga i en seriekamp for første gang på nesten to år. David Booth ble kåret til banens beste med tre mål og en målgivende, mens rekkekamerat Craigh Puffer inntok servitørrollen på tre mål i tillegg til en nettkjenning i storseieren.

Manglerud vant skuddstatistikken hele 39-16 i lokaloppgjøret, og reduserte luken opp til Narvik som innehar den siste sluttspillplassen til 7 poeng.

GET-ligaen går inn i et hektisk program den neste halvannen måneden, og allerede onsdag tar Lillehammer imot Narvik til kamp i Eidsiva Arena.

Kampodds Nordicbet: Lillehammer 1,25 – Uavgjort 6,60 – Narvik 8,60

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!