Maren Lundby var overlegen i normalbakken i Hinzenbach og tok sin fjerde strake verdenscupseier lørdag…

– Vår største profil siden Wirkola

Det tok litt tid før Maren Lundby klatret på toppen av pallen denne sesongen, men nå har den regjerende olympiske mesteren virkelig funnet VM-formen. Hun var suveren under dagens konkurranse i Hinzenbach og tok sesongens 5. verdenscupseier, og den fjerde strake topplasseringen for 24-åringen.

Lundby ledet med et halvt poeng etter 86 meter i det første hoppet, og da verdenscuplederen kopierte lengden i andre omgang ble det til slutt seier med hele 12,9 poeng ned til tyske Juliane Seyfarth, mens Katharina Althaus ble nummer tre i Østerrike, 14,9 poeng bak Lundby. Dermed øker Lundby ledelsen i verdenscupsammendraget til 81 poeng på Althaus.

Sportssjef Clas Brede Bråthen tar frem store ord når han skal beskrive prestasjonene Lundby har levert de siste årene.

– Maren Lundby er den største profilen norsk hoppsport har sett siden Bjørn Wirkola, sier Bråthen til VG.

Han fortsetter med å rose arbeidet 24-åringen legger ned hver dag for å nå det nivået som gjør at hun nå seiler opp som et av Norges sikreste gullkort før VM i Seefeld.

– Maren står opp om mårran, og prøver hele tiden ut å finne ut hvordan hun skal bli bedre. Hennes fokus hele tiden er hvordan hun skal utvikle seg fysisk, teknisk og ta nye steg på utstyrssiden, sier Clas Brede Bråthen.

Klatrer i nasjonskampen

Bak den suverene eneren begynner det også å spire for det norske laget. 20-åringen Anna Odine Strøm ble nest beste norske på 7. plass, mens 19 år gamle Silje Opseth ble nummer 14.

Den gode laginnsatsen gjør at Norge nå klatrer opp på 2.-plass på nasjonsrankingen i kvinnehopp, og etter at FIS tidligere denne uken annonserte at lagkonkurranse for kvinner for første gang blir å finne på VM-programmet denne vinteren, har nå Norge medaljemuligheter i både den nye øvelsen og miks-lag, i tillegg til Lundby i den individuelle konkurransen.

Verdenscupen for kvinner fortsetter med nye vinnersjanser for Lundby og resten av feltet i Hinzenbach søndag.

Kobayashi tilbake på topp i Oberstdorf

For herrene er det skiflyging i Oberstdorf som står på programmet denne helgen, og lørdag var det den suverene verdenscuplederen Ryoyu Kobayashi som tok en knepen seier, 0,5 poeng foran hjemmehåpet Markus Eisenbichler. Østerrikeren Stefan Kraft fortsatte den fine formen på nyåret med en 3.-plass i den tyske mammutbakken.

Japaneren var uslåelig i sesonginnledningen, men hopp-kometen var kun på pallen i ett av de siste fem rennene før han med 234 meter i sitt siste hopp fant veien tilbake til toppen av pallen.

I en fin andreomgang preget av rekke lange hopp viste også de norske hopperne at VM-formen er i anmarsj, og etter 229 meter i sitt siste hopp ble Robert Johansson best av nordmennene med sin 5.-plass, mens Johann André Forfang ble nummer 8.

Verdenscuphelgen avsluttes med en ny individuell konkurranse i Heini Klopfer-bakken søndag.

Vinnerodds skiflygning HS 235 Oberstdorf herrer – søndag, Nordicbet:

Ryoyu Kobayashi2,50
Stefan Kraft4,00
Markus Eisenbichler4,50
Timi Zajc9,00
Kamil Stoch10,00
Piotr Zyla10,00
Robert Johansson13,00
Johann Andre Forfang13,00
Daniel Andre Tande30,00