Maren Lundby forbedret sin bakkerekord under søndagens renn i Sapporo, men for andre dag på rad måtte hun se seg slått av en østerriksk kvinne i den japanske bakken…

Forbedret bakkerekorden

Lørdag knuste Maren Lundby bakkerekorden i Sapporo da hun hoppet ned til 139 meter, men den norske kvinnen måtte se seg slått med 4,6 poeng av den østerrikske tenåringen Marita Kramer.

Søndag var Gjøvik-jenta nok en gang nødt til å levere et kjempehopp for å ta igjen en annen østerriker, for Eva Pinkelnig hoppet fra Lundby og resten av konkurrentene og ledet med hele 18,3 poeng etter å ha hoppet 135,5 meter i den første omgangen i Japan.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Og Lundby tok utfordringen på strak arm og svevde bakken ned til 139,5 meter – og forbedret dermed sin egen bakkerekord fra dagen i forveien.

Men til tross for kanonhoppet i Sapporo holdt det heller ikke søndag til seier for den norske 25-åringen, for etter å ha hoppet 130 meter i sitt finalehopp holdt forspranget for energibunten Pinkelnig, som vant med 11,2 poengs margin.

Veteranen Daniela Iraschko-Stolz ble nummer tre, 23,4 poeng bak vinneren.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Leder verdenscupen

Selv om hun til slutt måtte se seg slått sa Maren Lundby seg fornøyd med bakkerekord og 2.-plass i Sapporo søndag.

Jeg er glad for 2.-plassen. Jeg hadde et virkelig godt hopp i annen omgang. Jeg må fortsette å jobbe, men hoppene mine er stabile. Jeg skal ta med meg alle disse erfaringene til Zao, sier Lundby til Det internasjonale skiforbundets (FIS) nettsted.

Etter de to seirene på hjemmebane på Lillehammer under sesongåpningen har Gjøvik-jenta fulgt opp med en 5.-plass og to andreplasser i verdenscupen. Med de stabile resultatene innehar Lundby en klar ledelse i verdenscupen sammenlagt – 75 poeng foran østerrikeren Chiara Hölzl.

Dermed er den spretne norske kvinnen godt i gang med sitt uttalte mål om å kopiere hopplegenden Adam Malysz – og vinne verdenscupen tre sesonger på rad.

Han er virkelig en legende. Tenk om jeg skulle klare det. Det er mulig akkurat det blir mål for det kommende året, sa Lundby før sesongstarten på Lillehammer.

De andre norske hopperne, Silje Opseth og Anne Odine Strøm, endte på henholdsvis 7. og 28. plass søndag. Opseth hoppet jevnt og godt, med hopp på henholdsvis 119,5 og 122 meter, mens Strøm landet på 109,5 og 99 meter.

Neste uke går turen videre til Zaō for kvinnehopperne, hvor to individuelle renn og en lagkonkurranse venter i den japanske bakken.

Spill på Vintersport med NordicBet her!