Som sistemann igjen på toppen holdt Marius Lindvik nervene i sjakk og fløy ned til seier i det tradisjonsrike nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen onsdag…

Bakkerekord

Marius Lindvik fikk fullklaff og hoppet hele 143,5 meter i førsteomgangen under nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen onsdag. Kjempehoppet er tangering av Simon Ammans bakkerekord i den tyske bakken.

Etter det imponerende svevet ledet 21-åringen med 7,5 poeng til polakken Dawid Kubacki etter 1. omgang i nyttårshopprennet.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

I dag fikk jeg det til å klaffe på hoppkanten. Det var veldig godt å kjenne flyten i svevet, sa Lindvik til NRK etter rekordhoppet.

Hoppuke-debutanten har aldri vunnet et verdenscuprenn før, og unggutten gikk tidlig ut av varme-bua for å forberede seg på toppen av den store olympiabakken i Garmisch-Partenkirchen før sitt andre hopp.

– Det her er helt sykt

Det var et eventyrlig kok i anlegget etter at hjemmefavoritten Karl Geiger hadde hoppet ned til ledelse da kun Lindvik satt igjen på toppen.

Med verdens øyne rettet mot seg satte nordmannen utfor med muligheten til å fly inn i historiebøkene for alltid i det viktigste enkeltrennet på hoppkalenderen.

Til tross for dårlige vindforhold strakk han seg til 136 meter og stilnet jubelen til de tyske supporterne på sletta. Etter et nervøst minutt kunne Lindvik bryte jubelen løs over å ha sikret seg sin første verdenscupseier – 4,8 poeng foran Geiger.

Jeg har ikke ord, det her er helt sykt. At jeg greier å få til et såpass bra hopp i andre omgang også, det er helt utrolig. Nå er jeg sinnssykt fornøyd, sier Lindvik.

Da jeg kom ned, så jeg at jeg hadde hoppet over den grønne streken, og det var den deiligste følelsen. Jeg satte et bra nedslag. «Dette må holde», tenkte jeg da.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Landslagssjefen imponert

Lindvik sikret den 14. norske seieren i det tradisjonsrike nyttårsrennets historie, og landslagssjef Alexander Stöckl var imponert over at sin unge elev klarte å holde nervene i sjakk og levere et nytt kjempehopp.

Det var helt fantastisk. Det er stort, det er stort av Marius at han klarer å levere et sånt hopp, sier han.

– Han sitter som sistemann igjen på toppen, det er helt nytt for ham, og så er det nyttårsrennet i Garmisch. Det er masse mennesker som ser på, Tyskland gjør det ekstremt bra, så han hører det bråker på sletta. Men han leverer et hopp på høyeste nivå. Og det synes jeg er sterkt, sier han.

Polakken Dawid Kubacki ble nummer tre, 5,8 poeng bak nordmannen.

Johann André Forfang ble nest best av de norske med sin 9.-plass, mens Robert Johansson (14) og Daniel-André Tande (30) også tok seg til finaleomgangen i Tyskland.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Kobayashi misbrukte muligheten

Etter seier i åpningsrennet hadde verdenscupleder Ryoyu Kobayashi muligheten til å skrive historie som den første til å vinne seks renn på rad i Hoppuka, men fjorårets komet klarte ikke å tukte Lindviks lengder onsdag.

Japaneren lå som nummer fire etter første omgang, og 141 meter i finaleomgangen holdt ikke til å avansere opp på pallen for 23-åringen.

Poengsummen holdt allikevel til fortsatt ledelse i sammendraget i Hoppuka – 6,3 poeng foran Karl Geiger og 8,5 foran Dawid Kubacki. Med seieren hoppet Marius Lindvik seg opp til 4.-plass i Hoppuka sammenlagt, 18,9 poeng bak Kobayashi.

Nå setter hopperne kursen mot Østerrike og Innsbruck, hvor det fredag står kvalifisering på programmet, før det tredje rennet i Hoppuka går av stabelen lørdag klokken 14.00.

Spill på Vintersport med NordicBet her!