Marius Lindvik kopierte bragden fra nyttårshopprennet og tok sin andre strake verdenscupseier i Innsbruck lørdag – nå jakter unggutten seier i Hoppuka sammenlagt…

– Hva er den gutten laget av?!

Akkurat som under nyttårshopprennet tre dager tidligere var det et kanonhopp i 1. omgang som la grunnlaget for seier for Marius Lindvik da hopperne tok turen over grensen til Østerrike og Innsbruck lørdag.

21-åringen strakk seg til 133 meter og ledet med 1,3 poeng på polske Dawid Kubacki etter det første hoppet i den østerrikske bakken.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Det var nettopp Kubackis lengde Lindvik måtte opp mot da han satt igjen som sistemann på toppen, og som i Garmisch-Partenkirchen holdt Hoppuka-debutanten nervene i sjakk i sitt andre hopp.

Nordmannen matchet polakkens lengde, og da også stilkarakterene og vindkompensasjonen var identisk kunne Lindvik juble over sin andre strake seier i Hoppuka.

Hva er den gutten laget av?! Nå eier du verden, Marius Lindvik, utbryter TV2s kommentator Kasper Wikestad etter vinnerhoppet.

Det var mange som ville komme med sine gratulasjoner til hoppkometen, som strålte på sletta etter seieren.

Nå har jeg det helt nydelig. Det kan ikke bli bedre, faktisk, sier vinneren selv til TV2.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Tande på pallen

Det var duket for en solid norsk laginnsats med fire hoppere blant de 12 beste etter første omgang lørdag, og fra 12.-plassen fikk Daniel-André Tande til et kjempehopp på 131 meter.

Under vanskelige forhold havnet de påfølgende hopperne bak nordmannen en etter en, og da bare to hoppere stod igjen på toppen kunne Kongsberg-hopperen konstatere at han hadde hoppet seg opp på pallen.

Tande vant sesongens to første verdenscuprenn, men har slitt etter han skadet seg da han ble truffet av en ski under trening i Klingenthal i midten av desember. Dermed smakte det ekstra godt å finne veien tilbake på podiet i Innsbruck.

Jeg har det jævlig godt. I det andre hoppet føler jeg at jeg virkelig gjør et klassehopp. Jeg hadde absolutt ingen tro på at jeg skulle klare å hoppe meg opp på pallen, sier Daniel-André Tande til TV2.

I tillegg til de to på pallen endte Johann André Forfang som nummer 7, og Robert Johansson som nummer 17. Landslagstrener Alexander Stöckl var imponert over innsatsen i det tredje rennet i Hoppuka.

Lindvik er spesiell, det må jeg si. For øyeblikket virker det som at han er en av de beste i verden. I tillegg er Tande på pallen. Det er en kjempeopptur for han. Det ble en veldig fin dag i Innsbruck, sier Stöckl og smiler.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Jakter sammenlagtseier

Ryoyu Kobayashi ledet Hoppuka etter de to rennene i Tyskland, men verdenscuplederen mislyktes i Innsbruck og havnet helt nede på en 14.-plass.

– Dette er et lite jordskjelv, kommenterte TV 2s Kasper Wikestad om fjorårsvinneren Kobayashis kollaps, etter at japaneren bare strakk seg til 120 meter i 2. omgang.

Heller ikke tyskeren Karl Geiger klarte å forsvare sin andreplass i sammendraget, og de ble begge passert av Lindvik og Kubacki etter lørdagens renn.

Lindvik ligger nå på en 2.-plass, 9,3 poeng bak Kubacki, og med ungguttens stabile resultater den siste tiden kan han gjøre det helt store med fullklaff i det avsluttende rennet i Bischofshofen mandag.

Det kan bli spennende i Bischofshofen. Jeg skal gi ham en hard fight, så får vi se hva det holder til, sier Lindvik om duellen i den store bakken som venter i det fjerde rennet.

Det er 13 år siden Anders Jacobsen som siste nordmann sikret seg Hoppuka sammenlagt.

Spill på Vintersport med NordicBet her!