Etter å ha tatt sin tredje strake pallplass under det avsluttende rennet i Bischofshofen endte hoppkometen Marius Lindvik på andreplass i Hoppuka – polske Dawid Kubacki sikret seg seier i både rennet og sammendraget…

På pallen for tredje gang på rad

Etter et hopp på 139 meter lå Marius Lindvik som nummer 3 etter den første omgangen i Bischofshofen mandag, men begge hans største utfordrere i Hoppuka-sammendraget strakk seg lenger ned i den østerrikske bakken. 

Lengst av alle var polakken Dawid Kubacki, som økte sammenlagtledelsen med 5,1 poeng etter å ha hoppet hele 143 meter i bakken han selv innehar bakkerekorden i.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

21-åringen Lindvik har vist at han har nerver av stål i Hoppuke-debuten, og i sitt siste hopp i den prestisjetunge konkurransen leverte nordmannen varene på nytt og hoppet ned til ledelse. Dermed var ungguttens tredje strake pallplass i verdenscupen sikret.

Lindvik tapte noen stilpoeng på grunn av ustødigheter i landingen, og det skulle vise seg å være forskjellen som gjorde at tyske Karl Geiger la seg foran nordmannen etter sitt hopp – med knappe 1,2 poengs margin.

Men det var ikke nok til å ta igjen Lindvik i sammendraget, som dermed ledet Hoppuka sammenlagt med en eneste hopper igjen på toppen mandag kveld.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

– Det er helt sykt

Polakken Dawid Kubacki viste derimot at det ikke var noen tvil om hvem som var best i den 68. utgaven av Hoppuka – 29-åringen klinte til med 140,5 meter og tok en suveren seier i det fjerde og avsluttende rennet, og dermed også Hoppuka sammenlagt.

Marius Lindvik kunne allikevel smile bredt etter å ha sikret sin tredje strake pallplass og andreplass i sammendraget i Hoppuke-debuten.

Det er helt sykt. Jeg slet med finne ut av bakken litt, men følte jeg fikk det til i førsteomgangen, og fulgte opp i finaleomgangen. Jeg er sykt fornøyd, og vet ikke mer hva jeg skal si. Jeg hadde ikke forventet noe sånt i det hele tatt før jeg dro ned hit, sa unggutten til TV2.

Fra en relativt anonym tilværelse har hverdagen blitt snudd på hodet for 21-åringen etter en ellevill prestasjon i hoppbakkene den siste drøye uken.

Det har vært mye styr, men det er bare morsomt. Man merker at alle vil ha tak i deg hele tiden. Da er det digg å legge seg i sengen når jeg har vært tilbake på hotellet, innrømmet han.

Landslagstrener Alexander Stöckl mener det er mye å lære av hoppkometens fantastiske Hoppuke frem mot verdenscupen fortsetter i Val di Fiemme kommende helg.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Det man kan lære av Marius er å ha høyt fokus på det du skal drive med og ikke la seg forstyrre av andre ting. Han er uberørt av det som skjer rundt han og han tenker ikke konsekvenser, bare opplevelser her og nå.

Sammenlagtresultat Hoppuka 2019/2020:

  1. Dawid Kubacki (Polen)  1,131.6 poeng
  2. Marius Lindvik (Norge) 1,111.0 poeng
  3. Karl Geiger (Tyskland)  1,108.4 poeng

Spill på Vintersport med NordicBet her!