Henrik Kristoffersen reiste seg etter nedturen i Zagreb og kjørte ned til 2.-plass i Madonna di Campiglio onsdag – Daniel Yule tok slalåmseieren i den italienske bakken for andre året på rad…

Slo tilbake

En irritert Henrik Kristoffersen endte helt nede på 19.-plass i Zagreb søndag, men da slalåmrenn i en av favorittbakkene i italienske Madonna di Campiglio stod for tur viste 25-åringen seg fra en helt annen side.

Nordmannen har to seire og en 3.-plass i bakken de siste 4 sesongene, og for et år siden lå Kristoffersen også i seierskampen helt til han kjørte ut i 2. omgang.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Onsdag var Rælingen-alpinisten nok en gang helt i toppen i Madonna di Campiglio og lå som nummer to etter den første turen ned bakken – 19 hundredeler bak sveitseren Daniel Yule.

I andre omgang av kveldsrennet fikk nordmannen fart på skiene og økte forspranget til ledende Clément Noël kraftig i første halvdel av rennet, og selv etter å ha gjort en feil i nedre del av løypen kjørte Kristoffersen inn til ledelse med ti hundredeler.

Han økte til første mellomtid, og danset ned bakken og var i balanse hele tiden. Han tapte noe ned det siste henget, men det ble en herlig liten revansje etter det Kristoffersen leverte i Zagreb, sa NRK-ekspert Kjetil André Aamodt.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Yule vant igjen i Madonna di Campiglio

Sveitseren Daniel Yule tok sin første og hittil eneste seier i karrieren i den samme bakken for et år siden da både Kristoffersen og Marcel Hirscher kjørte ut. Og da 26-åringen stod alene igjen på toppen onsdag viste han klasse i sin andre omgang.

Slalåm-spesialisten kjørte ned til karrierens andre seier – 15 hundredeler foran Kristoffersen.

Jeg skulle gjerne kjørt renn her hver eneste dag. Bakken er fantastisk, og kveldsrenn er perfekt for meg, sa Yule til FIS etter triumfen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Med pallplassen overtok Kristoffersen ledelsen i slalåmcupen foran franskmannen Clément Noël, som endte på 3.-plass i Italia onsdag.

Sebastian Foss Solevåg lå som nummer fem etter sin første tur ned bakken, og etter en imponerende 2. omgang i flomlyset kjørte 28-åringen seg opp til 4.-plass og sesongbeste.

Det var knallbra gjennomført av Sebastian. Han holdt en bra linje, og gjennomførte noe av det bedre vi har sett av ham på lenge, mente Kjetil André Aamodt om landsmannen.

Jonathan Nordbotten fikk også kjøre finaleomgangen i Madonna di Campiglio og endte som nummer 21.

Januar er den store slalåmmåneden med hele 6 slalåmrenn på programmet, og stabile resultater gjennom hele perioden blir viktig for Henrik Kristoffersen om nordmannen skal ha håp om å nå drømmen om å vinne verdenscupen sammenlagt denne sesongen.

26-åringen ligger for øyeblikket som nummer tre – 4 poeng bak Alexis Pinturault.

Neste test for de tekniske alpinistene er storslalåm i Adelboden 11. januar.

Spill på Vintersport med NordicBet her!