Henrik Kristoffersen og Leif Kristian Nestvold-Haugen tok begge steget opp på pallen under herrenes storslalåm i Beaver Creek – men kunne ikke gjøre noe med hjemmehåpet Tommy Ford…

Norsk-amerikansk duell

Hjemmehåpet Tommy Ford lå for første gang i karrieren øverst på listen etter en 1. omgang i verdenscupen. Med nordmennene NestvoldHaugen og Kristoffersen på plass 2 og 3, fulgt av amerikaneren Ted Ligety var det duket for en norsk-amerikansk duell i andre omgang av storslalåmrennet i Beaver Creek søndag kveld.

Ligety lyktes ikke som førstemann ut av kvartetten, men Henrik Kristoffersen klinte til med en kanonomgang og kjørte ned til en suveren ledelse i mål, 95 hundredeler foran sloveneren Zan Kranjec.

Med en pallplass i lommen kunne 25-åringen rette blikket opp i bakken mot lagkamerat Leif Kristian Nestvold-Haugen som satte utfor som nest sistemann under storslalåmrennet.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

– For meg var det personlig

Nestvold-Haugen har ligget rett i hælene på verdenstoppen i en årrekke, men har kun ved en anledning tidligere tatt steget opp på pallen. 

Alpinisten fra Lommedalen fikk fart på skiene fra første port i sin andre omgang i Beaver Creek, og lå lenge foran landsmannen Kristoffersen. I mål plasserte 32-åringen seg som nummer 2, 43 hundredeler bak lagkameraten.

Dermed kunne Nestvold-Haugen endelig innkassere karrierens andre pallplass, selv om også Tommy Ford som sistemann presset seg foran nordmannen på listene.

Det var en fornøyd og lettet 32-åring som møtte pressen etter 3.-plassen.

Jeg har ligget på pallen flere ganger etter første omgang, men ikke klart å levere etter to omganger. Så for meg var det personlig å endelig sette den. Jeg fikk litt flashback til VM egentlig. Det var nære på et par steder, men jeg tok stor risiko og det fikk jeg betalt for, sier 32-åringen, som sikret tredjeplassen.

Unggutten Lucas Braathen fortsatte også å imponere og kjørte ned til en sterk 15.-plass i USA.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Hjemmeyndlingen innfridde

30-åringen Tommy Ford hadde aldri ledet et verdenscuprenn i sin karriere, men som sistemann igjen på toppen holdt amerikaneren nervene i sjakk og leverte en super-omgang på hjemmebane.

Ford kjørte ned til en suveren seier med hele 80 hundredelers margin til Kristoffersen – amerikanerens første pallplass noensinne.

Jeg har bare holdt meg til det jeg kjenner til og stolt på skiferdighetene mine. Det har vært en fin utvikling. Jeg har bygd mot dette gjennom de siste treningsukene og her har vi resultatet, sa Ford til FIS etter karrierens første triumf.

I tillegg til søndagens to pallplasser tar det norske alpinlandslaget med seg Aleksander Aamodt Kildes andreplass i super-G når de nå vender nesen tilbake til Europa og Val d’Isère neste helg.

Spill på Vintersport med NordicBet her!