Vårt fremste alpint-håp stiller til sesongstart med hemmelige tekniske oppgraderinger…

25-åringen fra Rælingen er for tiden i sveitsiske Saas-Fe for å gjøre den siste finpussen før sesongen begynner i Sölden. Forrige sesong ble preget av både utenomsportslig kluss og en sportslig berg- og dalbane, men han tok tross alt VM-gull i storslalåm i Åre.

I det som opprinnelig har vært hans paradegren slalåm, gikk det imidlertid vesentlig tyngre. Verdensmesterskapet ble en skikkelig nedtur og i verdenscupen var Marcel Hirscher som oftest langt raskere ned løypa. Nå avslører Kristoffersen selv at han har noen tekniske oppgraderinger på lager.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Lovende tester

Henrik Kristoffersen ønsker ikke å gå inn på detaljnivå, i frykt for at konkurrentene skal få fatt i hemmelighetene, men innrømmer at testene har vært gode.

Det første steget i å løse et problem, er å innse at man har et problem, og da må man løse det. Vi innså at vi hadde et problem i slalåm og da måtte vi løse det. Det har vi fått til bra foreløpig syns jeg, men det er fremdeles mye som må klaffe, sier Kristoffersen til NRK.

Til TV2 lettet Kristoffersen noe mer på sløret angående de tekniske spesifikasjonene.

Vi har jobbet lenge med noe spesielt nytt på utstyrsfronten. Vi startet allerede i desember i fjor. Jeg kan ikke si hva det er, men et trent øye vil legge merke til det i Sölden, sa han til TV2s reporter, før han la til at nyvinningen befinner seg enten på ski eller støvler.

Hemmelighetskremmeriet rundt Kristoffersen har vært så omfattende at ingen andre enn alpinisten selv og hans nærmeste får bevege seg inn i utstyrsrommet.

Dette er en stor industri. Det har vært en del spionasje fra både produsenter og utøvere i kampen om å ha det beste utstyret. Alpinsporten har kommet så langt at du er helt avhengig av et perfekt utstyrsoppsett for å vinne. Å kjøre ditt livs omgang er ikke nok, forteller 25-åringen videre.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Jakter på verdenscuptrofeet

Etter at den suverene Marcel Hirscher har valgt å legge ski og staver på hylla, er det stor spenning knyttet til hvem som vinner verdenscupen sammenlagt – en tittel Hirscher har hatt de siste åtte sesongene. Den tronen ønsker Kristoffersen å være med i kampen om.

Det er kanskje litt lavere odds på at man skal vinne kula, men det betyr ikke at det blir noe lettere å vinne den. Det kommer hele tiden gode alpinister, så alt må klaffe. Jeg har et mål om å vinne verdenscupen sammenlagt i løpet av karrieren, men jeg vet ikke om det skjer denne vinteren… Det kan jo gå da, avslutter han smilende.

Henrik Kristoffersens kamp på sammenlagttrofeet begynner med storslalåm i Sölden på søndag.

Spill på Vintersport med NordicBet her!