Johannes Høsflot Klæbo reiser ikke til Planica og kommende helgs verdenscuprenn – istedenfor retter verdenscuplederen fokuset mot Tour de Ski…

Prioriterer Tour de Ski

Johannes Høsflot Klæbo spurtet inn til sin andre sprintseier av to mulige i Davos lørdag, nå dropper verdenscuplederen kommende helgs renn i Planica for å få en god treningsperiode før Tour de Ski.

Det er nå mulighet for en veldig viktig treningsperiode frem til Tour de Ski. Og derfor står jeg nok over det som er av skirenn frem til jul. Jeg tror kroppen har godt av litt trening, sa sprintfantomet som begrunnelse for at han ikke blir med på flyet til Slovenia denne uken.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

I årets mesterskapsfrie sesong er Tour de Ski det største høydepunktet, og trønderen sier seg også enig at de mange poengene en god plassering i touren rundt årsskiftet vil gi betyr mye for sammendraget i verdenscupen, og at det derfor er riktig for Klæbo å droppe Planica.

Ja, det er jo slike vurderinger jeg må ta. Hvis du kjemper om en pallplass sammenlagt i Tour de Ski, så er det hva som betyr noe i sammendraget i verdenscupen.

I fjorårets sesong bidro tabber og uhell til at 23-åringen kom noe skjevt ut i sammendraget, men etter lørdagens triumf i Davos har Klæbo allerede sikret seg en solid ledelse i kampen om krystallkula. Dermed tar sprintkongen nå en velfortjent juleferie hjemme i Trondheim.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

12 nordmenn til Planica

I likhet med Klæbo står allrounderne over verdenscuphelgen i Slovenia hvor det står sprint og lagsprint på programmet. Dermed er det en eksplosiv gjeng på 6 menn og 6 kvinner Skiforbundet har plukket ut til helgens renn.

Håvard Solås Taugbøl får fornyet tillitt etter å ha tatt karrierens første pallplass sist helg, mens Eirik Brandsdal sesongdebuterer etter å ha vært ute med sykdom.

På kvinnesiden baserer uttaket seg hovedsakelig på VM-troppen fra Seefeld, dermed får blant annet Kristine Stavås Skistad årets første verdenscupstart etter å ha slitt med sykdom i sesonginnledningen. Sammen med sprintcup-leder Maiken Caspersen Falla er talentet klar for å ta opp kampen med svenskene i Planica.

Eirik Brandsdal er endelig tilbake, det blir spennende sammen med Håvard Solås Taugbøl som presterte på sitt aller beste i Davos. I tillegg får to nye muligheten med Gjøran Tefre og Pål Trøan Aune som har hatt gode prestasjoner i sesongstarten. Pål Golberg har reist til høyden for å forberede nye skirenn, skriver Skiforbundet i pressemeldingen i forbindelse med uttaket.

På kvinnesiden er det VM-troppen fra Seefeld i sprint som reiser til Planica. Uttaket er basert på fjoråret og Lottas seier i norgescupsprint samt resultatene fra Davos. Mange jenter på elitelaget har nå fokus på trening i høyde inn mot Tour de Ski.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Disse stiller for Norge i Planica kommende helg:

Kvinner

Maiken Caspersen Falla – Gjerdrum IL
Mari Eide – Øystre Slidre IL
Lotta Udnes Weng – Nes Ski
Tiril Udnes Weng – Nes Ski
Ane Appelkvist Stenseth – Grong IL
Kristine Stavås Skistad – Konnerud IL

Menn

Erik Valnes – Bardufoss og omegn IF
Sindre Bjørnestad Skar – Bærums Verk og Hauger IF
Håvard Solås Taugbøl – Lillehammer Skiklubb, Team Veidekke Innlandet
Eirik Brandsdal – Kjelsås IL
Gjøran Holstad Tefre – Førde IL/Team Veidekke Vest
Pål Trøan Aune – Steinkjer Skiklubb/Team Veidekke Midt-Norge

Spill på Vintersport med NordicBet her!