Etter den russiske dominansen i Toblach slo Johannes Høsflot Klæbo tilbake og spurtet inn til seier da Tour-sirkuset fredag hadde forflyttet seg til Val di Fiemme…

– I dag var en veldig bra dag

Det var en pigg Johannes Høsflot Klæbo som tok fatt på 15 kilometer fellesstart i klassisk stil fredag. Trønderen trives i de utfordrende løypene tourens femte etappe hadde å by på – og allerede etter en runde var gått viste verdenscuplederen styrke ved å ta sprintpoengene inne på stadion.

Også da det stod bonussekunder på spill 6 kilometer senere var Klæbo førstemann over punktet og kneppet innpå konkurrentene i sammendraget på det som skulle bli en god dag for Byåsen-løperen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Da Klæbo lå sammen med sine russiske rivaler inn i den siste bakken i Val di Fiemme ante de fleste hva som var i gjære – og sprintverdensmesteren gjorde som han ville og spurtet inn til seier, henholdsvis 0,7 og 1 sekund foran Sergej Ustjugov og Aleksandr Bolsjunov.

Jeg smiler litt mer i dag iallfall. Som jeg sa i går så skal jeg gjøre det jeg kan for å ta dag for dag. I dag var iallfall en veldig bra dag, sier Klæbo til NRK.

Jeg hadde en kjempedag i dag og det er godt å ta med seg. Jeg kjente med en gang at dette kunne bli en artig dag, sier han videre.

Andrej Larkov sørget for at russerne nok en gang leverte en fantastisk laginnsats med sin 4.-plass, mens Sjur Røthe klatret i sammendraget etter å ha blitt nummer 5.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

– Ingen rundingsbøye

Landslagskollegaene sa under torsdagens pressekonferanse at det ikke var aktuelt å ofre seg for Klæbo i hans kamp mot russerne i sammendraget – men etter å ha plassert seg mellom trønderen og hans fremste utfordrere i bonussprinten sendte Sjur Røthe og Simen Hegstad Krüger en hjelpende hånd i retning 23-åringen.

Etter å ha knepet et ekstra sekund med seieren nærmet Johannes Høsflot Klæbo seg ledende Aleksandr Bolsjunov med 8 sekunder fredag, og ligger nå 18 sekunder bak russeren i sammendraget. Sergej Ustjugov ligger 3 sekunder bak nordmannen på 3.-plass.

Lørdag står det sprint på programmet i Val di Fiemme, og selv om Klæbo skulle gå til topps og sikre seg 60 bonussekunder mener den russiske treneren Markus Cramer at de to russerne blir storfavoritter på den avsluttende etappen søndag dersom de tar seg til sprintfinalen.

Eirik Myhr Nossum har derimot mer tro på at hans disippel kan bite fra seg opp monsterbakken dersom de tre går ut likt på den avsluttende etappen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Nei, nei, nei. Johannes er ingen rundingsbøye oppover der. Jeg tror ganske mange skal få slite og hadde slitt med Johannes opp der når vi går det som fellesstart og han får henge.

Ustjugov er kanskje den sterkeste, så Johannes, mens Bolsjunov er nummer tre av dem hvis de hadde gått mange løp opp den bakken, sier Nossum.

Den første nøkkelen på veien til en ny Tour de Ski-triumf for Klæbo blir uansett å gå til topps i lørdagens sprint i Val di Fiemme, og etter å ha gått ubeseiret på sprint så langt i sesongen er trønderen storfavoritt før tourens nest siste etappe.

Vinnerodds Klassisk Sprint, Herrer – Nordicbet:

Johannes Høsflot Klæbo – 1.20
Pål Golberg – 6.50
Alexander Bolshunov – 13.00
Sergey Ustiugov – 20.00
Gleb Retivykh – 20.00
Federico Pellegrino – 20.00
Calle Halfvarsson – 23.00

Spill på Vintersport med NordicBet her!