Aleksander Aamodt Kilde forsvarte de sterke norske tradisjonene i Beaver Creek da han kjørte ned til 2.-plass under fredagens super-G – men en kjempefeil mot slutten av løpet kostet trolig 27-åringen seieren…

Slått med ti hundredeler etter kostbar feil

Det har vært mange endringer for Aleksander Aamodt Kilde og resten av det norske fartslaget denne sesongen – Steve Skavik har overtatt som landslagssjef, ledestjernen Aksel Lund Svindal har lagt opp og Kilde har skiftet skimerke fra Head til Atomic.

Til tross for utskiftningene har 27-åringen kjørt bra på trening i Beaver Creek denne uken, og da lagkameratene Kjetil Jansrud og Adrian Smiseth Sejersted ikke fikk til et toppløp i den tradisjonelt sterke norske bakken klinte Kilde til med et kanonløp.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Lommedalsekspressen ledet gjennom hele løpet og så ut til å kunne kjøre inn til karrierens 4. verdenscupseier, men i nederste del av løypa gjorde nordmannen en kjempefeil. 

Kilde satte hoften i snøen og anslår at han mistet en meter på linjen han planla å holde da han ikke fikk ned igjen ytterskien i en av de siste svingene under fredagens super-G.

I mål var Kilde 10 hundredeler bak ledende Marco Odermatt, etter at feilen trolig kostet ham seieren.

En fin dag, selv om jeg vet jeg gjorde en feil som mest sannsynlig kostet seieren. Det er vanskelig å si helt sikkert, men farten var der. Sånt skjer. Du må risikere for å vinne, sier en godt fornøyd Kilde til VG etter sesongens første pallplass i tredje fartsforsøk.

Det norske fartslaget har i lang trivdes i den amerikanske bakken, for med Kildes andreplass har norske løpere sikret seg pallplass i Beaver Creek hvert år siden 2008.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Sveitsisk sensasjonsseier

Det var en teknisk krevende super-G løype som ventet alpinistene i den første av tre konkurranser i bakken denne helgen, og fra startnummer to ble sveitseren Marco Odermatt den første som tok seg til mål.

22-åringen gjorde en feil tidlig i løpet som det virket som burde bli kostbar for den unge allrounderen, men etter hvert som konkurrentene kjørte inn langt bak en etter en ble det fort klart at sveitseren hadde truffet tilnærmet perfekt på linjen i andre halvdel av fredagens løp.

Odermatt måtte ta seg til hodet og smile etter hvert som stadig flere fartskanoner måtte gi tapt, og da Kilde gjorde den skjebnesvangre feilen etter å ha passert med 0,39 sekunds ledelse på den siste målingen kunne sveitseren puste lettet ut da nordmannen kjørte i mål knappe ti hundredeler bak.

Dermed tok skitalentet sin første seier i karrieren, og tok for første gang steget opp på pallen i fartsdisipliner, etter å ha tatt to pallplasser i storslalåm tidligere.

Verdenscupleder Matthias Mayer tok 3.-plassen, 0,14 bak vinneren.

Kjetil Jansrud fikk det ikke helt til å stemme i favorittdisiplinen og var tydelig misfornøyd da han kjørte ned til en 11.-plass, mens Adrian Smiseth Sejersted endte som nummer 8.

Helgen i Beaver Creek fortsetter med utfor lørdag, før det søndag står storslalåm på programmet i den amerikanske bakken.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Vinnerodds Storslalåm Herrer, Beaver Creek – Nordicbet:

Alexis Pinturault – 2.60
Henrik Kristoffersen – 3.50
Zan Kranjec – 11.00
Mathieu Faivre – 11.00
Ted Ligety – 12.50
Marco Odermatt – 17.00