Johannes Thingnes Bø risikerer å reise til VM i Antholz uten å ha konkurrert på 8 uker – men skiskytteren mener det fremdeles skal være mulig å gå til topps i sesongens høydepunkt i februar…

– Ja, det skal absolutt være mulig

Etter en supersesong i fjor prioriterer Thingnes litt annerledes denne vinteren, for i januar venter nemlig skiskytteren og kona Hedda sitt første barn. Dermed kan store deler av verdenscupen på nyåret gå uten 26-åringen.

Dersom det nyeste tilskuddet i familien er riktig uheldig med timingen kan alle de tre verdenscuphelgene i januar gå fløyten for Thingnes Bø.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Det blir en annerledes januar-runde, som foreløpig er litt uviss. Utenom det blir det tilnærmet likt program som i fjor. Nå er det fullt kjør fram mot jul, der jeg går alle rennene. Og når «precampen» foran VM starter, er jeg med der også, sier stryningen til NTB.

Skiskytteren dro i mars hjem fra VM i Östersund med 4 gull og ett sølv i bagasjen, og stryningen mener det skal la seg gjøre å prikke inn toppformen under VM i februar selv om han går 8 uker uten å teste seg mot verdenseliten.

Ja, det skal absolutt være mulig, svarer han bestemt.

Klar for Fourcade-duell

Thingnes Bø vippet endelig Martin Fourcade av tronen og sikret seg krystallkulen sammenlagt forrige sesong, men under den nasjonale åpningen på Sjusjøen forrige helg viste franskmannen fryktinngytende form.

Ettersom flere av verdenscuprundene på nyåret vil gå uten stryningen er det viktig å få en god start når skiskytterne denne helgen går løs på en ny verdenscupsesong i Östersund.

Ja, selvfølgelig. Hvis jeg har hatt en dritt-desember, da blir VM bare enda viktigere. Men nå går jeg inn i en fin desember ettersom jeg kan gå masse skirenn og bare presse på uten å tenke så mye på belastningen. For jeg skal jo ikke gå så mange skirenn etter jul. Da skal jeg bare trene og forberede meg best mulig til Antholz, sier Thingnes om viktigheten av gode prestasjoner i sesongstarten.

Med rekordmange 16 verdenscupseire forrige sesong var nordmannen suveren i sammendraget i 2018/2019-sesongen, men nå ventes det at spesielt Martin Fourcade skal gi Thingnes Bø vesentlig større kamp om krystallkulen den kommende sesongen.

Vinnerodds Verdenscupen Skiskyting 2019/2020, Herrer – Nordicbet:

Johannes Thingnes Bø – 1.65
Martin Fourcade – 2.20
Alexandr Loginov – 30.00
Vetle Sjåstad Christiansen – 40.00

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Eckhoff sikter mot Östersund

Tiril Eckhoff fikk store deler av fjorårssesongen ødelagt av sykdom i sesongstarten og påfølgende resultatsvikt. Derfor sikter 29-åringen seg inn på en bedre sesongstart denne vinteren.

Det er blitt et mål for meg å stille til start i Östersund. For det har så mye å si. I fjor kom jeg meg ikke til start i første verdenscuphelg. Du blir usikker, du tviler, og så går det ikke helt veien. Du blir stresset fordi du ikke får gå fellesstart (topp 30 i verdenscupen). Det blir en negativ spiral, sier Eckhoff til NTB.

2018/19-sesongen ble reddet av to gull og et sølv VM, men etter å ha lagt en god sesongoppkjøring bak seg peker nå Fossum-løperen seg ut verdenscupåpningen som et av to store mål for å kunne få en roligere inngang til mesterskapet i februar.

Jeg har lagt opp til at jeg skal gå fort i Östersund. Jeg har to mål for sesongen: VM, og å stille på start i verdenscupåpningen, sier hun.

Årets sesong for skiskytterne starter med mix-stafetter i Östersund lørdag 30. november, før det individuelle programmet åpner med sprint i den svenske vintersportsdestinasjonen påfølgende søndag.

Vinnerodds Verdenscupen Skiskyting 2019/2020, Kvinner – Nordicbet:

Denise Herrmann – 4.00
Dorothea Wierer – 4.50
Lisa Vittozzi – 5.50
Hanna Oeberg – 6.00
Marte Olsbu – 7.00
Kaisa Mäkäräinen – 7.50
Tiril Eckhoff – 15.00

Spill på Vintersport med NordicBet her!