Til tross for utestengelsen rant millionene inn for langrennsstjernen. Therese Johaug har hatt en tung periode på både personlig og idrettslig front de siste to årene, men økonomisk lider hun ingen nød…

I løpet av 2017, der hun gjennom hele året var utestengt fra alt av konkurranser, tjente hun over 3,2 millioner. Det er 100.000 kroner mer enn hun tjente året før.

Johaug avla en positiv dopingprøve under en treningssamling i september 2016. Urinprøve viste en konsentrasjon på 13 nanogram clostebol per milliliter urin. Det anabole steroidet skal Johaug ha fått i seg ved å ha benyttet leppesalven Trofodermin, som hun fikk utlevert av landslagslege Fredrik Bendiksen.

Utestengelsen av Dalsbygda-løperen trådte i kraft den 18. oktober, noe som gjorde 2017 til hennes første hele år uten konkurranseinntekter.

Fra skiløper til forretningskvinne

Det skal nevnes at Johaug hadde en enda større inntekt tilbake i 2015, da hun tok med seg tre VMgull, samt andreplass i verdenscupen sammenlagt. Den sesongen fikk hun også full økonomisk støtte fra skiforbundet i sitt virke som landslagsløper.

Johaug har også hatt stor suksess med sitt eget klesmerke. Fra å selge skihansker og votter under merkenavnet «Johaug», har kolleksjonen nå utvidet seg i et samarbeid med Active Brands, der de selger alt av trenings- og fritidsklær.

30-åringens formue har også vokst jevnt og trutt de siste årene med om lag 10 millioner kroner hvert år. I løpet av 2017 sank formuen riktignok noe, etter et huskjøp i Holmenkollen til den nette sum av 18,6 millioner. Fjorårets tall viser at hun står bokført med en formue på 36,6 millioner.

Weng tjente best av langrennsløperne

Johaug tjente likevel langt fra mest av skistjernene i løpet av 2017. Heidi Weng hadde en fantastisk sesong i skisporet, noe som også gav utslag på inntektssiden. Hun vant både Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt, i tillegg til at hun fikk med seg to gullmedaljer og ett sølv fra verdensmesterskapet i Lahti. Det medførte at 27-åringen står bokført med en skattbar inntekt på 6,5 millioner fra fjoråret.

Petter Northug har også til salt i maten, selv om resultatene har uteblitt de siste sesongene. Han kom seg til slutt med til VM i Lahti, men ble stående med en 6.plass på sprinten som best. I verdenscupen var han mer eller mindre fraværende. Mosvikgutten levde godt på sine sponsoravtaler med både Coop og Red Bull, og tjente 5,6 millioner til tross for manglende form i skisporet.

Til sammenlikning tjente verdenscupvinner og mannen som fikk med seg tre medaljer tilbake fra VM, Martin Johnsrud Sundby, 5,7 millioner kroner i løpet av 2017.