Therese Johaug mistet søndag ledelsen i Tour de Ski etter sprinten i Lenzerheide – nå reagerer den norske skiløperen på at ikke distanserennene også gir bonussekunder i årets tour…

Vil belønnes for seier

Flere herreløpere har kritisert endringene som er innført før årets Tour de Ski, hvor blant annet Sergej Ustjugov har uttalt at touren blir kjedeligere når stadig flere etapper omgjøres til sprint og korte fellesstarter.

Nå uttrykker også Therese Johaug misnøye med regelendringene før årets konkurranse.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Under årets Tour de Ski har FIS fjernet bonussekundene til vinnerne av distanserennene, og Johaug mener det er forskjellsbehandling at bare sprintrennene skal gi bonussekunder.

Jeg syns det er litt synd at de tar bort bonussekunder på distanserennene. Slik som på lørdag når det er fellesstart og når det er enkeltstart i Toblach, at man kunne fått noen bonussekunder for at man faktisk vinner et skirenn der også, på lik linje med sprint, sier Johaug til VG.

Seier i hver av de to sprintene under årets tour gir 60 bonussekunder, mens det i motsetning til tidligere utgaver ikke gis en bonus til de beste på distanserennene.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

– Det er om å gjøre og bevare spenningen

Distansedronningen vil ikke si seg enig i påstanden om at endringene er gjort som en direkte konsekvens av hennes dominans i sporet etter comebacket, men at det heller er gjort for underholdningens skyld.

Det er vel mer for at det skal bli spenning tipper jeg, sier Johaug.

I motsetning til hva situasjonen er for Therese Johaug passer endringene bedre for sprintkongen Johannes Høsflot Klæbo, og sprintlandslagstrener Arild Monsen ser ikke noe problem i at endringene skaper mer spenning i sammendraget.

Jeg har forståelse for dette. Det er om å gjøre og bevare spenningen og ha det tett. Dette er fjortende året med Tour de Ski. Det fungerer TV-messig og publikumsmessig, men at vi sjonglerer og ser på litt andre måter når det gjelder gjennomføring er bare bra. Så får man evaluere det etter dette året, sier Monsen.

Klæbo leder med 32 sekunder i sammendraget, og ligger dermed godt an før tirsdagens 15-kilometer, som favoriserer de største utfordrerne om Tour de Ski-tittelen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Vinnerodds 15 km Fristil Herrer, Toblach – Nordicbet:

Sergey Ustiugov – 2.60
Simen Hegstad Krüger – 2.75
Alexander Bolsjunov – 7.00
Hans Christer Holund – 10.00
Dario Cologna – 14.00
Johannes Høsflot Klæbo – 35.00

Kan ta grep om Tour-sammendraget

Selv om hun er misfornøyd med årets reglement kom Therese Johaug godt ut av søndagens sprint. Jenta fra Dalsbygda klarte å kvalifisere seg til kvartfinalen og knep sekunder på blant annet Ebba Andersson og Ingvild Flugstad Østberg, som begge røk ut i prologen.

Johaug ligger som nummer tre i sammendraget, 5 sekunder bak russiske Natalja Neprjajeva. Hun er som så ofte før favoritt før 10 kilometer fristil går av stabelen nyttårsaften, og dersom 31-åringen klarer å skaffe seg en ledelse før onsdagens jaktstart kan hun ta et jerngrep om sammendraget i årets Tour de Ski.

Jeg må si at jeg ligger foran skjema, sier Johaug om tour-sammendraget før 10-kilometeren i Toblach.

Selv om hun ikke får noe ekstra i form av bonussekunder ved en eventuell seier, så er Therese Johaug storfavoritt før årets siste langrenn.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Vinnerodds 10 km Fristil Kvinner, Toblach – Nordicbet:

Therese Johaug – 1.08
Ebba Andersson – 8.00
Heidi Weng – 11.00
Ingvild Flugstad Østberg – 13.00
Jessica Diggins – 16.00
Astrid Uhrenholdt Jacobsen – 23.00

Spill på Vintersport med NordicBet her!