Ikke uventet ble lørdagens skiathlon på Lillehammer en ny parademarsj for Therese Johaug som vant med over minuttet på Jessica Diggins…

Overlegen seier

Allerede på den første klassiskrunden under lørdagens 15 km skiatlon i OL-byen klinket 31-åringen til med kraftfull staking og sprengte feltet på suverent vis.

Amerikanske Jessica Diggins sa det treffende etter målgang om hvordan fokuset hos resten av feltet fort skiftet fra seierskampen til å kjempe om de øvrige pallplassene.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Jeg prøvde å holde følge med deg, men så var det bare «ha det», smilte Jessica Diggins til Johaug i målområdet.

For det var ingen som var i nærheten av å kunne følge jenta fra Dalsbygda i de tøffe løypene på Lillehammer, og selv etter skibyttet satt teknikken som et skudd for verdenscuplederen som danset seg inn til en ny seier lørdag – hennes tredje av tre mulige på distanse denne sesongen. Johaug vant til slutt med 1:08,3 på amerikanske Jessica Diggins.

Det var veldig moro, jeg syns jeg gikk et bra skirenn i dag. Jeg fant egentlig flyten fra start, sa Therese Johaug til NRK etter målgang.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Diggins slo Weng i kampen om andreplassen

Da gruppen bak den suverene lederen la ut på skøytedelen av løpet klarte Heidi Weng og Jessica Diggins å riste av seg de øvrige i kampen om pallplassene, og det utviklet seg til en intens duell mellom de to 1991-modellene.

Det amerikanske laget har fått en solid start på årets sesong, og i den siste harde motbakken på Lillehammer giret Diggins opp og parkerte Weng i sølvkampen. Den blide amerikaneren gled i mål 10,8 sekunder foran Weng, som på sin side understreket at hun er tilbake i verdenstoppen.

Jeg følte meg bra på den siste runden, og jeg tenkte jeg kunne gi alt. Jeg bekymret meg ikke for noen andre, og jeg bare lyttet til kroppen. Jeg bestemte for å gå (fra Heidi Weng), og jeg klarte å holde farten, sier Diggins til NRK etter andreplassen.

Krista Pärmäkoski spurtslo Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Charlotte Kalla i kampen om 4.-plassen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Supertalentet fikk verdenscupdebuten

Helene Marie Fossesholm fikk for første gang teste seg i det ypperste selskapet under skiathlonet på Lillehammer, og 18-åringen hadde høye ambisjoner før start.

Fra startnummer 46 var veien opp lang for junioren, som la i vei i høyt tempo og passerte en rekke løpere ut fra start.

Men etter hvert lot den harde åpningen seg merke, og 18-åringen tapte terreng til teten hun hadde håpet å bli en del av. Etter en god avslutning gikk Fossesholm inn til en solid 18.-plass og sikret seg sine første verdenscuppoeng.

Debutanten har lenge vært sulten på å vise seg frem på den største scenen, og junioren var litt skuffet etter at løpet ikke gikk helt som planlagt.

Jeg fikk blod på tann, og jeg har litt faen som skal ut også. Jeg følte jeg ikke fikk vist meg helt frem i dag, sier Fossesholm om å gå mot verdenseliten.

Søndag står det stafetter på programmet på Lillehammer.

Spill på Vintersport med NordicBet her!