Trener Mikkelsplass mener Johaug aldri har vært bedre i oktober. Et av norsk idretts mest etterlengtede comeback er kun seks uker unna…

Etter at dopingsjokket kom til overflaten i oktober 2016 har Therese Johaug gått gjennom sin absolutt tøffeste tid som toppidrettsutøver. Nå ser hun frem mot sesongåpningen på Beitostølen, og etter rapportene skal hun være i meget godt slag.

Mikkelsplass optimistisk

I utestengelsesperioden ansatte Therese Johaug den velrenommerte Pål Gunnar Mikkelsplass som sin private trener, da hun som følge av dopingdommen ikke fikk følge resten av det norske landslaget. Etter at karantenen var over i april ble Mikkelsplass tildelt en rolle på trenerteamet i landslaget for å sikre en kontinuitet i oppfølgingen av vårt største håp på spinnesiden.

– Jeg mener absolutt at hun er i god form. Formen er som den bør være i oktober. Hun er på høyde med det beste hun har vært på før. Så er det om å gjøre å sette det ut i livet i konkurranse, uttaler Mikkelsplass til NTB.

– Må lytte til kroppen

Langrennsløperne er inne i en meget viktig treningsperiode foran sesongen der høydepunktet er VM i Seefeld som starter i begynnelsen av februar. Det neste punktet på agendaen for de norske kvinnene er en treningssamling i Val Senales.

Høydeoppholdet på den italienske isbreen er meget viktig for å prikke inn formen mot sesongstart, men trening på 2900 meters høyde innebærer også stor risiko.

Det er viktig å dra derfra med overskudd og få et godt utbytte av oppholdet. Hun må gjøre de riktige tingene og ikke noe dumt. Gjør hun de riktige tingene her, vil det gå bra i rennene også. Hun må lytte til kroppen, være på hugget og ta signalene som kroppen gir, sier trener Mikkelsplass kategorisk.

Skal gå mange renn

Mikkelsplass sier til NTB at de ikke har fastlagt det endelige rennprogrammet, men at tanken er å gå det aller meste av distanserenn. Johaug selv har også lyst til å gjennomføre hele Tour de Ski, som begynner 29.desember.

– Vi vil ikke ta ut noe hundre prosent rennprogram før hun kommer helt i gang og vi ser hvordan det går i november-desember, men frem mot jul så blir det å gå det aller meste, sier treneren.

Johaug selv har heller aldri lagt skjul på hva som er sesongens store mål.

– Det er VM som er hovedmålet, og jeg vil gjøre alt jeg kan for å være i best mulig form der, uttalte ekspressen fra Dalsbygda til NTB i forrige uke.