Therese Johaug gikk på et sjeldent nederlag 1. nyttårsdag – det bare motiverer jenta fra Dalsbygda til å slå hardere tilbake når Tour de Ski nå går inn i siste fase…

– Jeg synes det bare er motiverende at jeg blir slått.

Therese Johaug har feid det meste av motstand til side etter comebacket i langrennssporet. I comebacksesongen måtte vi helt til sesongavslutningen i Quebec før Stina Nilsson som første kvinne klarte å slå henne på et distanserenn – onsdag kom nederlag nummer to da Ingvild Flugstad Østberg spurtet inn til seier i Toblach.

Johaug sier hun bare drar positive ting ut av at hun nå får konkurranse av Gjøvik-jenta.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Det er inspirerende og moro at lagvenninner lykkes. Jeg har trent mye sammen med Ingvild og vet hva hun er god for. Jeg er stolt over det hun presterte på jaktstarten i Toblach, sa Johaug da hun møtte mediene i Italia torsdag.

Jenta fra Dalsbygda ser på ingen måte 2.-plassen under tourens fjerde etappe som et nederlag.

Jeg føler ikke at jeg tapte et skirenn. Jeg kom på 2.-plass og var med helt inn til målstreken. Jeg er kjempefornøyd med løpet. Det var bare at Ingvild var hakket bedre enn meg på oppløpet.

Fredag ligger det til rette for nok en ny duell mellom de to lagvenninnene, denne gangen over 10 kilometer fellesstart i klassisk stil i Val di Fiemme.

H2H odds, Nordicbet: Therese Johaug 1,47 – Ingvild Flugstad Østberg 2,47

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Fordel Johaug i Val di Fiemme?

Etter 31-åringens dominans etter comebacket har mange etterlyst at flere må melde seg på i kampen om å ta steget øverst på pallen for å opprettholde interessen, og Johaug sier seg enig at hun kan ha godt av å bli satt på plass.

Ja. Det er jeg enig i selv også. Jeg synes det bare er motiverende at jeg blir slått. Det tirrer meg bare og gjør at jeg må jobbe med spurtene mine, og at jeg må gjøre mer før oppløpet starter.

Etter to renn på raskt føre i forholdsvis enkle løyper i Toblach er det desto tøffere utfordringer som venter skijentene når de nå inntar Val di Fiemme for tourens tre siste etapper.

Johaug understreker at hun ble slått av nettopp Østberg sist hun gikk Tour de Ski i Val di Fiemme tilbake i 2016, men lover at hun ikke kommer til å gi seg uten kamp.

Jeg ligger i en veldig bra posisjon. Jeg har aldri ledet Tour de Ski midtveis før, og noe må jeg ha gjort riktig så langt. Jeg skal love at jeg ikke gir meg før jeg er på toppen av slalåmbakken, sa Johaug.

Fredag står det 10 kilometer fellesstart på programmet i Italia, før sprint og den avsluttende etappen opp monsterbakken i Val di Fiemme venter denne helgen.

Vinnerodds 10 km fellesstart klassisk, kvinner – Nordicbet:

Therese Johaug – 1.53
Ingvild Flugstad Østberg – 2.50
Ebba Andersson – 10.00
Heidi Weng – 13.00
Natalia Nepryaeva – 13.00
Astrid Uhrenholdt Jacobsen – 22.00

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Har ingen planer om å være «hjelperytter» for Klæbo

Til tross for at Johannes Høsflot Klæbo ligger best an av de norske før tour-avslutningen har ikke de andre norske løperne noen planer om å ofre seg for lagkameraten i kampen mot russerne denne helgen.

Bak Klæbo følger både Pål Golberg, Martin Løwstrøm Nyenget, Hans Christer Holund, Sjur Røthe og Simen Hegstad Krüger alle blant de elleve beste i sammendraget, og Holund sier de har mer enn nok med å gå for egne sjanser i Val di Fiemme.

Jeg ligger ikke så dårlig an selv, så det ville vært rart å dra hit for å være hjelperytter. Jeg tror ikke det er noe tema det er vits i å prate om, sier Holund.

Det er langt fra første gang spørsmålet om hjelperytter-rollen har dukket opp. I 2014 måtte Petter Northug og Chris Jespersen holde tempoet nede da Martin Johnsrud Sundby hadde en stor luke på etappen fra Cortina til Toblach.

Klæbo har forståelse for at det i stor grad blir hver mann for selv på de siste etappene i Italia.

Man kan prøve å legge en taktikkplan, men man må gjøre jobben selv. Alle må prøve å henge med, så får vi se hvem som er sterkest i spurten. Det er vanskelig å legge opp til en taktikk der noen skal hjelpe. Alle skal få gjøre det de mener er riktig for seg selv. Jeg blir ikke sur hvis noen nordmenn går til, sier Klæbo

Klæbo ligger 26 sekunder bak sammenlagtleder Alexander Bolsjunov før fredagens 15-kilometer klassisk i Val di Fiemme.

Vinnerodds 15 km fellesstart klassisk, herrer – Nordicbet:

Iivo Niskanen – 2.60
Alexander Bolsjunov – 2.60
Johannes Høsflot Klæbo – 3.50
Sergey Ustiugov – 10.00
Pål Golberg – 25.00
Dario Cologna – 30.00
Sjur Røthe – 30.00

Spill på Vintersport med NordicBet her!