Når Maren Lundby og de andre hoppjentene slipper bommen i Raw Air i mars, har de mulighet til å sikre seg like mye i prispenger som herrene i den norske hoppuka…

Spill på vintersport med Coolbet! 

Første gang for jentene

Tidligere i måneden ble det gitt grønt lys for Raw Air også for jentene, etter at det norske svaret på hoppuka ble tildelt én million kroner i statsbudsjettet.

Dette blir første gang Raw Air blir arrangert for jentene, mens det for herrene har blitt arrangert to ganger tidligere. Arrangørene holdt onsdag en pressekonferanse i Holmenkollen, og kunne der gledelig meddele at jentene har mulighet til å kjempe om like mye i prispenger per renn som herrene.

Vinneren etter de tre konkurransene (9 hopp) i Holmenkollbakken, Lysgårdsbakken og Granåsen stikker av med 35 000 euro, mens nummer to og tre får henholdsvis 15 000 euro og 5 000 euro.

Les også: Johansson best i test
Les også: Viktig samling for landslaget

Dermed kjemper Lundby og de andre jentene om en premiepott på godt over 500 000 kroner, i tillegg til den eksponeringen til et stort publikum som Raw Air gir. Dette sender et tydelig signal om at det satses på kvinnehopp i Norge.

Jentene åpner verdenscupen med tre konkurranser under WC-helgen på Lillehammer i månedsskiftet november-desember, mens Raw Air arrangeres fra 9-14. mars.

Spill på vintersport med Coolbet! 

Vikersund har ikke gitt opp

Lysgårdsbakken, Granåsen og Vikersund ble alle fratatt sertifikatet som godkjent verdenscuparrangør i vår. I bakkene på Lillehammer og i Trondheim var hoved-påpekningen at det behøvedes lavere bomavsatser. Dette ble raskt utbedret og sertifikatene var tilbake på plass.

I monsterbakken i Vikersund var situasjonen noe mer komplisert. FIS ønsker en annen bakkeprofil for å gi de mindre gode hopperne mulighet til å strekke seg litt lenger ned i bakken, og krevde at Vikersund utbedret dette med gravearbeid i sommer.

Som svar fikk de at dette heller ville bli forsøkt utbedret ved å flytte om på snømassene når vinteren kommer, akkurat som man tidligere har gjort ved lignende krav fra FIS. Men denne gangen så satte Hans-Martin Renn, leder av bakkekomitéen i FIS ned foten.

Les også: Nytt tilbakeslag for Gangnes
Les også: Raw Air for kvinner blir er realitet

– Jeg er ikke villig til å gjøre en inspeksjon i siste minutt som i fjor. Vikersund får ikke sertifikat, slo Renn fast etter å ha diskutert høylytt med Norges representant, Bertil Pålsrud, under presentasjonen av kommende sesongs program. Dermed strykes verdens største hoppbakke av programmet i Raw Air i 2019.

Men i Vikersund har man ikke gitt opp helt enda. Nye plantegninger for utbedringer er sendt inn til FIS, og man håper fremdeles at det blir lange svev i bakken også i vinter.

Eventuelt er lederne i Raw Air forberedt på å prøve å få flyttet rennene til andre bakker under den norske hoppuka. Vintersport.com følger utviklingen videre!

Spill på vintersport med Coolbet!