Kjetil Jansrud har slitt i innledningen av årets sesong, men torsdag kjørte den rutinerte nordmannen ned til bestetid under utfortreningen før helgens renn i Val Gardena…

Jansrud ned til bestetid

Etter sviktende resultater i sesonginnledningen har ting sakte, men sikkert begynt å stemme for Kjetil Jansrud den siste tiden. Og under torsdagens utfortrening i Val Gardena leverte Vinstra-gutten den suverent beste tiden av samtlige i siste test før det braker løs i Italia.

Jansrud kjørte ned til tiden 1:50,27 – 70 hundredeler foran franskmannen Johan Clarey.

Det føles mye riktigere nå enn tidligere. Farten er der, og jeg føler meg komfortabel. Da går det sakte, men sikkert, riktig vei. Det er en enormt god følelse at jeg er raskest selv om jeg kjører med mye sikkerhet, sier Jansrud til TV2.

Norges fremste fartshåp i alpinbakken denne sesongen har skuffet med resultatrekken 8-8-11-9 i de første verdenscuphelgene, men etter torsdagens oppløftende trening seiler Jansrud opp som en av de fremste favorittene før helgens to renn i Val Gardena.

Onsdagens treningsomgang i den italienske bakken måtte avlyses, dermed blir torsdagens gjennomkjøring alpinistenes eneste test før fredagens super-G, etterfulgt av utfor lørdag.

Kilde fikk seg en støkk

Aleksander Aamodt Kilde fikk også fart på skiene i Italia torsdag og kjørte ned til treningsomgangens neste raskeste tid – 35 hundredeler bak landsmannen Jansrud. Men etter å ha bommet på en port blir ikke 27-åringens tid gjeldende.

Kilde fikk seg også en real støkk i generalprøven i bakken han kjørte ned til seier i for et år siden, for nordmannen mistet kontrollen før et hopp og fikk seg en skremmende luftetur i Val Gardena.

Jeg kom litt tett på porten på det hoppet. De hadde ikke skrapet nok av en kant, og da kom jeg bakpå. Jeg fikk en liten støkk i meg, sier han til NRK.

Jeg begynte å veive med armene, og når du begynner å veive med armene er det litt kjørt, egentlig. Adrenalinet spruter etterpå. Man puster litt ut og tenker at det var en «close call». Det er en nødsituasjon, og man tenker bare «SOS» med en gang, legger han til.

Til tross for den ukontrollerte lufteturen kan andremann fra super-G i Beaver Creek ta med seg en god følelse inn mot de to siste fartsrennene før jul, ettersom 27-åringen leverte den nest raskeste tiden under torsdagens trening.

Adrian Smiseth Sejersted ble nummer 37, Stian Saugestad nummer 60 og verdenscupdebutant Henrik Røa nummer 72 i generalprøven før det braker løs i Val Gardena.

Det norske fartslaget har trivdes meget godt i den italienske bakken de siste årene, hvor Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde kjørte ned til hver sin seier for et år siden.

Etter den gode treningen torsdag er det grunn til å håpe at våre fartsløpere skal kunne være med å kjempe om sesongens første seier i helgens renn i Val Gardena.

Vinnerodds Super-G Herrer, Val Gardena – Nordicbet:

Kjetil Jansrud – 5.00
Dominik Paris – 6.00
Aleksander Aamodt Kilde – 6.00
Matthias Mayer – 6.50
Vincent Kriechmayr – 8.00
Marco Odermatt – 8.00