Kjetil Jansrud var fattige fem hundredeler fra seieren under fredagens super-G i Val Gardena, men Vinstra-gutten var lettet etter at sesongens første pallplass var i boks…

Sesongens første pallplass

Etter den gode treningsomgangen i Val Gardena torsdag kom Kjetil Jansrud til fredagens super-G konkurranse med god selvtillit, og nordmannen var nære ved å gå helt til topps i Italia.

34-åringen ledet hele veien ned tåkehavet i Val Gardena, men i mål måtte nordmannen se røde tall – knappe fem hundredeler bak østerrikske Vincent Kriechmayr.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Det skulle også vise seg å bli marginen opp til seieren fredag, for ingen andre klarte å true de to rutinerte ringrevene på toppen av listene under super-G rennet.

Jansrud var lettet etter å ha tatt sesongens første pallplass, til tross for problemer tidlig i løypen.

Jeg skal være fornøyd med det etter en litt trøblete start. Jeg kom ut av Ciaslat på en svært uheldig måte. Det har vært en del renn denne sesongen der jeg har lett etter formen og ikke vært helt på plass. Da tar man litt dårlige løsninger taktisk, sier Jansrud til NRK.

Tyskeren Thomas Dressen ble nummer 3 – 22 hundredeler bak vinneren.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Tåken truet pallplassen

Men selv etter nordmannen var i mål og lå an til en 2.-plass så pallplassen lenge ut til å ryke på grunn av været i Val Gardena. Allerede etter fire løpere hadde satt utfor den italienske løypen på formiddagen ble rennet stoppet første gang på grunn av tett tåke.

Tre kvarter tok det før gruppen med Jansrud fikk sette utfor, og etter 20 løpere sendt utfor ble rennet stoppet igjen.

30 løpere må starte for at rennet skal bli godkjent, og da timene gikk uten at tåken lettet så det ut til at fredagens super-G måtte avlyses. Rundt tre timer etter at Jansrud passerte målstreken var endelig forholdene såpass gode at juryen satte i gang igjen rennet.

Totalt fikk 45 løpere sette utfor bakken og Jansrud kunne puste lettet ut etter at resultatet ble godkjent og pallplassen var sikret. 

Så heldig var derimot ikke lagkamerat Henrik Rød som var klar for å få sin verdenscupdebut fredag – dessverre ble rennet ble stoppet før Heming-løperen fikk teste seg mot verdenseliten i Val Gardena.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Kilde nummer 7

Aleksander Aamodt Kilde satte utfor som den første av de norske kjørerne fredag, men 27-åringen klarte ikke helt å følge opp den raske treningstiden fra dagen før.

I mål endte Kilde på en delt 7.-plass, 54 hundredeler bak Kriechmayr.

Jeg taper jevnt hele veien. Jeg skjønner det ikke helt, men sånn er det noen ganger. Når forholdene er litt varierende så er ikke alltid man skjønner hvorfor det ikke går fort nok

Men Kjetil redder Norge i dag, sa en mellomfornøyd Kilde til NRK.

Adrian Smiseth Sejersted ble nummer 15, Stian Saugestad nummer 25 og Rasmus Windingstad nummer 30 av de norske løperne som fikk sette utfor under fredagens super-G.

Etter å ha levert de to raskeste tidene under utfortreningen er Jansrud og Kilde igjen blant favorittene når det lørdag står utfor på programmet i den italienske bakken.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Vinnerodds Utfor Herrer, Val Gardena – Nordicbet:

Kjetil Jansrud – 4.25
Dominik Paris – 7.25
Beat Feuz – 7.50
Vincent Kriechmayr – 7.50
Aleksander Aamodt Kilde – 9.50
Thomas Dressen – 10.00

Spill på Vintersport med NordicBet her!