Emil Iversen hoppet av Tour de Ski for å beholde formen til verdenscuprennene i Otepää, men nå må trønderen stå over de viktige uttaksrennene med sykdom…

Luftveisinfeksjon

Da Iversen til tross for storform og seier i Oberstdorf hoppet av Tour de Ski og en mulig topplassering i sammendraget oppgav han de viktige verdenscupløpene i Otepää som hovedårsaken til at han stod av Touren.

– Det er egentlig på grunn av rennene i Otepää at jeg reiser hjem. Jeg må være i brukbar form i den helgen, men jeg ligger nok veldig godt an med tanke på VM-start uansett, sa trønderen da.

Men nå hindrer sykdom trønderen i å reise til Estland, det kom frem etter at Skiforbundet i dag offentliggjorde troppene til helgens verdenscup i Otepää.

– Emil Iversen fikk i etterkant av Tour de Ski en luftveisinfeksjon som satt i noen dager. Emil er i trening, men er dessverre ikke konkurranseklar til helga, sier landslagssjef Vidar Løfshus i pressemeldingen.

Etter trønderen stod av hevdet trener Eirik Myhr Nossum at Iversen i utgangspunktet ikke var aktuell for 15-kilometeren i VM uten å gå i Estland, men etter sykdomsforfallet ble klart er treneren litt mer tilbakeholden i sine uttalelser,

– Otepää er det viktigste uttaksrennet. Sykdom kan man aldri gardere seg fullt ut mot, dessverre. Og det ville ikke lønt seg for Emil å gå med halvgod kropp i Otepää. Det er en viktig periode vi har med tanke på å være i god form i VM. Da får han heller håpe at det han har levert tidligere holder, sier Myhr Nossum til TV 2 mandag.

Heidi Weng stiller heller ikke til start i Otepää, hun prioriterer trening for å hvile og finne godfølelsen frem mot verdensmesterskapet i Seefeld i skiftet februar/mars.

– Heidi Weng foretrekker en pause fra renn for å restituere seg etter Tour de Ski. Dette for å få lagt inn en god treningsperiode.

Johaug tilbake

Therese Johaug er tilbake i verdenscupen etter å ha stått over Tour de Ski. 30-åringen dominerte distanserennene før jul, men etter hun valgte å droppe Touren har hun falt helt til 6.-plass i verdenscupsammendraget, 552 poeng bak lagvenninne Østberg.

For Tour de Ski-vinnerne Ingvild Flugstad Østberg og Johannes Høsflot Klæbo blir helgen i Otepää første test etter blodslitet opp alpinbakken i Val di Fiemme, og første steg på veien mot gode prestasjoner i VM.

I tillegg til landslagsløperne får en rekke løpere fra Team Veidekke-lagene plass i troppen til Estland, med navn som Ane Appelquist Stenseth, Pål Trøan Aune, Anna Svendsen og Erik Valnes, hvor spesielt sistnevnte imponerte i Dresden denne helgen.

Mattis Stenshagen og Anne Kjersti Kalvå er kvalifisert til Otepää som ledere av Skandinavisk Cup og er klare for klassisk sprint og 10/15 kilometer klassisk.

Disse er uttatt til verdenscup i Otepää 19.-20. januar:

Kvinner

Sprint klassisk:

Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL
Mari Eide, Øystre Slidre IL
Kathrine Harsem, IL Varden Meråker
Anna Svendsen, Tromsø skiklubb langrenn/Team Veidekke Nord-Norge
Astrid Uhrenholdt Jacobsen, IL Heming
Ane Appelkvist Stenseth, Grong IL/Team Veidekke Midt-Norge
Anne Kjersti Kalvå, Lundamo IL

10 km klassisk:

Therese Johaug, IL Nansen
Astrid Uhrenholdt Jacobsen, IL Heming
Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL
Kathrine Rolsted Harsem, IL Varden Meråker
Ragnhild Haga, Åsen IL
Mari Eide, Øystre Slidre IL
Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik Skiklubb
Anne Kjersti Kalvå, Lundamo IL

Menn

Sprint klassisk:

Pål Golberg, Gol IL
Pål Trøan Aune, Steinkjer SK, Team Veidekke Midt-Norge
Sindre Bjørnestad Skar, Bærums Verk og Hauger IF
Eirik Brandsdal, Kjelsås IL
Sondre Turvoll Fossli, Hokksund IL
Erik Valnes, Bardufoss og Omegn IF/Team Veidekke Nord-Norge
Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen IL
Mattis Stenshagen, Follebu IL

15 km klassisk:

Didrik Tønseth, Byåsen IL
Pål Golberg, Gol IL
Martin Johnsrud Sundby, Røa IL
Sjur Røthe, Voss IL
Hans Christer Holund, Lyn Ski
Martin Løwstrøm Nyenget, Lillehammer Skiklub
Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen IL
Mattis Stenshagen, Follebu IL