Denne helgen åpner verdenscupen i alpint med storslalåm fra Sölden, og etter at Marcel Hirscher la opp skal en ny alpinkonge krones denne vinteren…

Arven etter Hirscher

Marcel Hirscher har tatt hjem krystallkula som vinner av verdenscupen hele 8 sesonger på rad, men i høst annonserte østerrikeren at han legger skiene på hylla for godt. Dermed blir det en kamp fra første renn om det gjeve trofeet denne sesongen, og i hovedrollene finner vi en nordmann.

Årets alpinsesong tjuvstartes med storslalåm i Sölden, før slalåmspesialistene får testet formen i finske Levi mot slutten av november. Så slippes endelig fartskanonene løs i Nord-Amerika, før det går slag i slag i de kjente vintersportsdestinasjonene i Europa frem til midten av februar, hvor det blir renn i Kina og Japan. 2019/2020-sesongen avsluttes med en intens uke i italienske Cortina d’Ampezzo.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Årets verdenscup har som de siste årene en overvekt av tekniske disipliner fremfor fartsrenn på terminlisten, med 23 mot 18 øvelser. Dermed ligger det til rette for at blant annet Henrik Kristoffersen skal kunne kjempe om å få løfte krystallkula som sammenlagtvinner i mars.

Kristoffersen oddsfavoritt

Den norske 25-åringen har gjennom jevne resultater sikret seg en pallplass sammenlagt de siste 4 sesongene, men slitt litt med å ta det siste steget og passere suverene Hirscher. Det har kun blitt 3 verdenscupseire de siste 2 sesongene på Rælingen-kjøreren, selv om storslalåmgullet i Åre i februar var en solid opptur.

Etter at hans største rival er borte ser Kristoffersen fremover etter en turbulent fjorårssesong, hvor sponsorrettigheter og trenerkonflikter tok for mye fokus.

Før den kommende sesongen har teknikkspesialisten også et ess i ermet på utstyrsfronten som han håper vil kunne gi utslag i helgens sesongåpning.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Vinnerodds Storslalåm Menn, Sölden, Nordicbet:

Henrik Kristoffersen – 2.75
Alexis Pinturault – 4.25
Marco Odermatt – 8.50

Nordmannens største utfordrer i kampen om sammenlagtseieren blir sannsynligvis Alexis Pinturault. Den tekniske franskmannen tok 2.-plassen i verdenscupen forrige sesong, 28-åringens 4. pallplass totalt i karrieren.

Storslalåmspesialisten blir en av de største forhåndsfavorittene allerede til helgen, dersom været tillater renn i Sölden etter at åpningsrennet for herrene har blitt avlyst de to siste sesongene.

De to største favorittene kommer nok til å dele broderlig på poengene i storslalåm denne vinteren, mens det i slalåm er litt flere om beinet, hvor nok både Clément Noël, Daniel Yule, Ramon Zenhäusern og Marco Schwarz vil ha sin del av kaken.

Av aktuelle fartskjørere blir verdensmester Dominik Paris blant de sterkeste kortene i sammendraget, sammen med Vincent Kriechmayr, Beat Feuz og vår egen Kjetil Jansrud, selv om sistnevnte ikke stiller i Sölden.

Forhåpentligvis fortsetter Aleksander Aamodt Kilde fremgangen og hjelper til med å dekke tomrommet etter Aksel Lund Svindal, sammen med våre mange håpefulle talenter i alpinbakken.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Vinnerodds Verdenscupen Alpint 2019/2020, Menn – Nordicbet:

Henrik Kristoffersen – 2.65
Alexis Pinturault – 2.70
Dominik Paris – 8.50
Vincent Kriechmayr – 12.00
Beat Feuz – 18.00
Kjetil Jansrud – 18.00
Marco Schwarz – 20.00
Aleksander Aamodt Kilde – 40.00

Shiffrin storfavoritt til å ta sin 4. strake tittel

Mikaela Shiffrin gjorde kort prosess med konkurrentene i fjorårets sesong og sikret seg sin 3. krystallkule på rad, sammen med 2 VM-gull. I en sesong uten mesterskap er bordet dekket for at den amerikanske 24-åringen kan gjøre som hun vil i jakten på en ny sammenlagtseier og Ingemar Stenmarks rekord på 86 verdenscupseire – 26 foran Shiffrin.

Petra Vlhová leverte en meget sterk fjorårssesong og var nærmeste suveren Shiffrin i sammendraget, og slovaken står fremst i rekken av utfordrere som står klare dersom Shiffrin ikke får det til å stemme i vinter – etterfulgt av blant andre Wendy Holdener, Sofia Goggia, Viktoria Rebensburg og fartskanonen Ilka Štuhec.

Verken Nina Haver-Løseth eller Ragnhild Mowinckel blir å finne på start i lørdagens åpningsrenn, men forhåpentligvis finner de tilbake formen utover i sesongen etter de lange skadeavbrekkene.

Vinnerodds Verdenscupen Alpint 2019/2020, Kvinner – Nordicbet:

Mikaela Shiffrin – 1.35
Petra Vlhova – 8.00
Sofia Goggia – 9.00
Wendy Holdener – 12.00
Viktoria Rebensburg – 20.00
Ilka Stuhec – 25.00
Ragnhild Mowinckel – 100.00

Spill på Vintersport med NordicBet her!