De norske hoppjentene tok en overraskende bronsemedalje i tidenes første lagkonkurranse i VM-sammenheng…

Fullklaff da det gjaldt

Det er ikke mer enn en måned siden det ble bestemt at lagkonkurransen for kvinner for første gang skulle inn på VM-programmet, og dermed ble 19-åringen Ingebjørg Saglien Bråten hentet inn i den norske troppen for å representere de norske fargene sammen med Maren Lundby, Anna Odine Strøm og Silje Opseth.

Det norske laget har ikke tatt plass på pallen i lagkonkurransene så langt i vinter, men da det gjaldt som mest i normalbakken i Seefeld leverte alle jentene strålende hopping tirsdag ettermiddag.

Junior Ingebjørg Bråten var på forhånd det mest usikre kortet etter minimalt med verdenscuperfaring, men 19-åringen klinket til med sine to beste hopp i bakken under konkurransen.

– Jeg har jo vært det usikre kortet. Da er det ekstra deilig å få ut de gode hoppene som jeg gjorde da, sier Bråten til TV 2.

Da de etablerte verdenscuphopperne Odine Strøm og Opseth fulgte opp med hopp på oppunder 100-meters grensen lå Norge godt an før verdens beste kvinnehopper skulle sette utfor som ankerkvinne på det norske laget.

Lundby med bakkerekord

I første omgang klinket Maren Lundby til med 108 meter og bakkerekord i Seefeld, men Gjøvik-jenta måtte dra frem et nytt kunststykke for å holde seg på beina da skiene slo sammen i landingen.

I andre omgang leverte Lundby et nytt solid hopp på 100,5 meter og da tavlen viste at det norske laget hadde sikret VM-medalje i tidenes første lagkonkurranse brøt det ut elleville jubelscener på sletta i Østerrike.

Lundby var mektig imponert over lagvenninnene etter bronsemedaljen var i boks.

– Herregud, det er helt rått det de andre driver med. Da kunne ikke jeg være noe dårligere. Det kjentes bra ut. Flaks at jeg holdt meg på beina, sa Lundby til NRK om rekordhoppet i første omgang.

Storfavorittene fra Tyskland fulgte opp dominansen fra verdenscupen og tok en suveren seier, mens hjemmehåpene fra Østerrike sørget for jubel i Seefeld da de svevde ned til sølvmedalje.

Lundby går for gull onsdag

Allerede onsdag står den individuelle konkurransen på programmet for kvinnene i Seefeld, og etter å ha gått til topps i Pyeongchang for et år siden er Maren Lundby storfavoritt til å ta hjem VM-gullet onsdag.

Etter en sesongstart litt under pari har 24-åringen tatt utrolige 9 verdenscupseire så langt i 2019, og med bakkerekord i lagkonkurransen viste Gjøvik-jenta at VM-formen er inne.

Nok en gang blir det de tyske jentene som blir de største utfordrerne til norsk gull, med verdenscuptoer Katharina Althaus i spissen, sammen med regjerende verdensmester Carina Vogt, Ramona Straub og Juliane Seyfarth.

De japanske jentene skuffet stort under tirsdagens lagkonkurranse, men de tidligere medaljevinnerne Sara Takanashi og Yuki Ito blir igjen å regne med i kampen om pallplasser onsdag.

Veteranen Daniela Iraschko-Stolz og de formsterke sølvvinnerne fra Østerrike er også sultne på å skape mer jubel for hjemmepublikum i normalbakken og kan skape røre i den åpne pallkampen onsdag.

Kvinnenes konkurranse har start klokken 16.15 i Seefeld.

Vinnerodds Hopp HS109 kvinner – VM nordiske grener Seefeld, Nordicbet:

Maren Lundby – 1,40
Katharina Althaus – 3,75
Ramona Straub – 8,00
Sara Takanashi – 12,00
Chiara Hoelzl – 25,00
Ursa Bogataj – 30,00
Daniela Iraschko-Stolz – 18,00