Det er en hektisk helg i vente i Ruka, for i tillegg til langrennsløperne starter også kombinertutøverne sin verdenscup i Finland denne helgen, mens hopperne tar fatt på sin andre konkurransehelg…

Stöckl gir alle fornyet tillit etter suksesshelgen

Etter et tungt år for det norske hoppmiljøet leverte de norske hopperne virkelig varene i sesongåpningen i Wizla for en uke siden – med 2.-plass i lagkonkurransen og gul trøye til Daniel-André Tande etter seier i søndagens forblåste renn.

Landslagstrener Alexander Stöckl gir samtlige seks hopperne fra åpningshelgen fornyet tillitt.

Vi hadde en drømmehelg i Polen. Du kan knapt starte sesongen bedre. Jeg så mye god hopping i Wisla. Dette lover virkelig godt for fortsettelsen, sier Stöckl.

Spill på Skihopp med NordicBet her!

Dermed skal Johann Forfang (Tromsø SK), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda), Robin Pedersen (Stålkameratene) og Daniel-André Tande (Kongsberg) ut i kvalik fredag for å prøve å kvalifisere seg til de individuelle rennene lørdag og søndag.

Troppen reiser til Finland fulle av selvtillit og forventninger etter Daniels seier og annenplassen i lagkonkurransen. Det betyr noe helt ekstra å se en norsk hopper sette utfor i den gule ledertrøya. Vi tar på ingen måte av etter oppturen sist, men som landslagssjef er det alltid stort å se den ekte gleden gutta viste på sletta, sier Stöckl før avreise til Ruka.

Etter at kometen Ryoyu Kobayashi herjet med konkurrentene forrige sesong virker det hele mye mer åpent denne vinteren, og det er nok flere som føler de har mer inne enn de fikk vist i det vindusatte rennet i Wizla forrige helg.

Spill på Skihopp med NordicBet her!

Vinnerodds HS142 Ruka, lørdag 30. november – Nordicbet:

Ryoyu Kobayashi – 6.00
Karl Geiger – 6.00
Robert Johansson – 6.00
Kamil Stoch – 7.00
Dawid Kubacki – 7.00
Daniel Andre Tande – 8.00
Stefan Kraft – 10.00w

Riiber klar for ny sesong

Jarl Magnus Riiber leverte en fantastisk fjorårssesong og ble den første norske sammenlagtvinner av kombinertverdenscupen på 20 år. Etter å ha stått over generalprøven forrige helg er 22-åringen nå klar for sesongstart i Ruka.

I lillebrors fravær imponerte storebror Harald Riiber og gikk til topps i søndagens NM-øvelse. Dermed er brødrene klar for Ruka sammen med brødrene Jens og Einar Lurås Oftebro, som får følge av Espen Andersen, Jørgen Graabak og Espen Dahlhaug Bjørnstad.

Etter at Magnus Moan og Jan Schmid la skiene på hylla er det et ungt og fremadstormende kombinertlag som tar fatt på en ny sesong.

Jarl har ladet opp på Sjusjøen den siste tiden. Det blir spennende å se hva han kan klare etter at han dominerte sist sesong fullstendig. Det blir ekstra moro med to brødrepar på startstreken i Ruka. Både Jens- og Einar Lurås Oftebro har vist gode takter i sesongoppkjøringa i tillegg til at Harald Riiber imponerte med seier søndag. Det knytter seg alltid spenning til verdenscupstarten, og i år er det verdenscupen som teller, sier sportssjef Ivar Stuan om ståa i laget før verdenscupstarten.

Årets kombinertsesong åpner med Ruka-trippelen, hvor det fredag skal hoppes 1 gang etterfulgt av 5 km langrenn, mens det lørdag og søndag er klart for 1 hopp etterfulgt av 10 km langrenn, før vinneren av minitouren kan ikle seg den gule ledertrøyen.

Spill på Skihopp med NordicBet her!

Vinnerodds Verdenscupen Kombinert 2019/2020 – Nordicbet:

Jarl Magnus Riiber – 1.35
Franz-Josef Rehrl – 10.00
Akito Watabe – 10.00
Mario Seidl – 15.00
Espen Bjørnstad – 20.00
Fabian Riessle – 20.00
Johannes Rydzek – 20.00

Spill på Skihopp med NordicBet her!