Anna Odine Strøm er på landslaget i skihopp, men får vondere og vondere for hvert eneste hopp hun gjør…

For ett år siden kjente den lovende 21-åringen at det murret i ryggen for første gang. Siden da har plagene eskalert og siden mai hadde hun ikke gjennomført et eneste skihopp før hun prøvde seg igjen forrige helg.

Det er vondt, og det blir bare verre og verre for hver gang. Etter at jeg har hoppet på ski må jeg legge meg på magen eller ryggen på gulvet eller i senga, sier Anna Odine Strøm til NRK.

Spill på Skihopp med NordicBet her!

Til tross for store smerter gjennomførte hun en flott fjorårssesong og var to ganger på pallen individuelt i verdenscupen, havnet på 7. plass i sammendraget og tok med seg to bronsemedaljer i laghopp fra VM – både for kvinner og i mix-klassen.

Legene mener det er ufarlig

Ekspertene har foreløpig ikke klart å eliminere ryggproblemene til den unge Altaværingen, men de foreløpige undersøkelsene peker på at smertene ikke er alvorlige eller potensielt farlige for Strøm. Likevel er det ingen lettvinn løsning i sikte.

Vi har en idé om hva som er årsaken til smertene, og så handler det ofte om å utelukke at det er noe alvorlig eller farlig. Det har vi nå utelukket, forklarer Einar Kalsæg, som er medisinsk ansvarlig for hopplandslaget.

Forrige helg var altså Anna Odine Strøm tilbake i hoppbakken etter et avbrekk på nærmere seks måneder. Hennes prestasjoner holdt til en bronsemedalje i Norgesmesterskapet som ble avholdt i Midtstubakken, men hun var hele 74 poeng bak suverene Maren Lundby.

Vi har en plan og strategi for hvordan vi kan ordne det på lang sikt. Det er ikke aktuelt med operasjon, men det handler om jobbe jevnlig med spesifikke øvelser for ryggen. Det er slike ting som kan ta tid, og det er klart det er slitsomt, fortsetter Kalsæg.

Spill på Skihopp med NordicBet her!

Nekter å gi opp

Til tross for smertene har det aldri vært aktuelt å legge hoppskiene på hylla. Til det er lidenskapen for idretten for stor.

Jeg har mer lyst til å hoppe enn å ikke hoppe. Det er dette jeg har lyst til å gjøre med livet mitt, og da har jeg egentlig ikke noe valg. Jeg kan jo velge å ikke gjøre det, men i hodet mitt er det ikke noe alternativ. Jeg hopper om jeg ikke blir lam. Det får vi nok ikke vite før det eventuelt skjer, og om det skulle skje så har jeg i det minste fått hoppet, sier Strøm selv med et tappert smil om munnen.

Verdenscupsesongen for kvinnene starter med renn på Lillehammer 7-8.desember.

Spill på Skihopp med NordicBet her!