Mina Fürst Holtmann kjørte ned til en knallsterk 2.-plass under storslalåmrennet i Courchevel tirsdag – knappe fire hundredeler bak vinneren Federica Brignone…

Karrierens første pallplass

Mina Fürst Holtmann kjørte ned til en 4.-plass i sesongåpningen i Sölden i oktober, og tirsdag beviste 24-åringen på nytt at hun for alvor nærmer seg verdenstoppen i alpint.

Bærums-alpinisten sjokkerte de fleste ved å kjøre ned til ledelse etter 1. omgang under kvinnenes storslalåm i Courchevel, og uredd kastet hun seg utfor som siste løper på toppen i andre omgang.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Holtmann hadde 13 hundredeler til gode på ledende Federica Brignone og økte på de første passeringene underveis i sin andre omgang, men i mål måtte hun se seg slått av den italienske kvinnen med fattige 4 hundredeler.

24-åringen jublet allikevel i målområdet etter å ha sikret karrierens første pallplass.

Å herregud, hvor skal jeg begynne? Jeg er utrolig glad og fornøyd og takknemlig for alt og alle. Det var helt fantastisk, sa Holtmann til NRK etter seieren.

Sveitserinnen Wendy Holdener ble nummer tre, 44 hundredeler bak vinneren.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Taktisk grep ga pallplass

Etter løpet kunne NRKs alpinekspert Lars Elton Myhre fortelle at et taktisk grep bidro til at Holtmann for første gang tok steget opp på pallen.

Det vi har fått bekreftet er at hun kjører på «herreski», og de er rundt 193 cm lange. Det er omtrent 10 centimeter lengre enn hva som er en «kvinneski». Så det er spesielt, forteller Myhre.

Lengre ski gjør det lettere å oppnå høyere hastighet, men gjør det også vanskeligere å svinge – en forholdsvis viktig del av den tekniske alpindisiplinen. Holtmann fortalte etter pallplassen at de mer utfordrende skiene var en kjærkommen endring i jakten på raskere tider.

De skiene jeg har kjørt på til nå har vært litt for «lettsvingte». Så jeg trengte noen som var litt mer stabile og som ikke reagerer med en gang jeg legger de på kant, fortalte Holtmann og fortsatte:

Vi hadde egentlig prøvd alt som kunne prøves på «kvinneski», og så funket ikke det. Så prøvde vi «herreski» for å ha prøvd det, og så funket det. Og siden har jeg kjørt på det.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Sterk norsk laginnsats

Verdenscupleder Mikaela Shiffrin tok storeslem i Courchevel for et år siden, og den amerikanske kvinnen var storfavoritt før tirsdagens storslalåm. Men 24-åringen fikk det ikke til å stemme i den franske bakken og endte etter to svake omganger helt nede på en 17.-plass.

Inspirert av Holtmanns ledelse etter 1. omgang fulgte flere av lagvenninnene på det fremadstormende norske laget opp med gode prestasjoner under tirsdagens renn i Frankrike.

Maria Therese Tviberg kjørte ned til en sterk 8.-plass, mens også Kristin Lysdahl og Thea Stjernesund plukket med seg godt med verdenscuppoeng med henholdsvis 19. og 20.-plass.

Kaja Nordbye var siste norske kvinne i finaleomgangen og endte til slutt som nummer 22.

Neste renn for de kvinnelige alpinistene er utfor i Val d’Isère lørdag.

Spill på Vintersport med NordicBet her!