Tiril Eckhoff lekte med konkurrentene og tok fire strake verdenscupseire før jul – nå innleder Fossum-løperen og resten av skiskytterne det nye året med sprint i Oberhof torsdag…

Inn på eksklusiv liste

Tiril Eckhoff gikk til topps under jaktstarten i Hochfilzen i midten av desember, før hun fulgte opp med en ellevill helg i Le Grand-Bornand. 29-åringen gjorde rent bord i julestria og tok tre strake seire i den franske landsbyen.

Med fire strake verdenscupseire tok Eckhoff seg inn i meget celebert selskap – hun er nemlig bare den åttende kvinnen i skiskytterhistorien til å klare bragden.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Magdalena Forsberg, Laura Dahlmeier, Magdalena Neuner, Andrea Henkel, Tora Berger, Gabriela Koukalova, Liv Grete Skjelbreid står på den eksklusive listen – og nå Eckhoff.

Det er rått at jeg kan være der oppe, for det er mange store navn på den listen, sier 29-åringen til VG.

Feiret jul i høyden

Eckhoff har sammen med lagvenninne Ingrid Landmark Tandrevold tatt grep for å forsøke å beholde formen som førte de inn på 2.- og 3.-plass i verdenscupsammendraget, for duoen har nemlig tilbrakt julen i mellomhøyden i Anterselva – samme sted hvor VM arrangeres i februar.

Det har vært veldig behagelig. Jeg har bare trent for å kunne holde koken gjennom hele sesongen, sier Tiril Eckhoff om «juleferien» i Italia, hvor de to skiskytterne har tilbrakt de siste 14 dagene sammen med kjærestene.

Nå har de to Fossum-løperne tatt turen til Tyskland og Oberhof for å ta fatt på den første av tre verdenscuprunder i januar. Dit kommer også Marte Olsbu Røiseland, som stod over verdenscuprunden i Frankrike før jul.

Dermed er det et slagkraftig norsk mannskap som stiller i sprint, stafett og fellesstart i Oberhof denne helgen. 

Kvinnene åpner helgen med sin sprint torsdag.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Vinnerodds Skiskyting 7,5 km Sprint Kvinner, Oberhof – Nordicbet:

Tiril Eckhoff – 3.75
Dorothea Wierer – 5.50
Marte Olsbu – 7.50
Denise Herrmann – 10.00
Kaisa Mäkäräinen – 11.00
Justine Braisaz – 13.00
Ingrid Landmark Tandrevold – 13.00

Hvem griper muligheten i Thingnes Bøs fravær?

Johannes Thingnes Bø venter i disse dager barn sammen med kona Hedda, dermed står verdenscuplederen over verdenscuprundene i Oberhof og Ruhpolding.

Uten verdens beste skiskytter på startstreken åpner det seg muligheter for de øvrige skiskytterne i Tyskland denne helgen.

Storebror Tarjei Bø har vært syk i julen, men får han orden på skytingen kan det endelig være duket for en ny seier for nordmannen som ligger som nummer to i verdenscupen. 

Med sin rivals fravær er det også store muligheter for at franskmannen Martin Fourcade benytter muligheten til å kneppe innpå i kampen om krystallkula sammenlagt – sammen med sine sterke franske lagkamerater.

Foran det skiskytter-gale tyske publikummet kan man heller aldri avskrive hjemmefavorittene – anført av de tidligere verdensmesterne Benedikt Doll og Arnd Peiffer.

Herrenes sprint i Oberhof går av stabelen fredag.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Vinnerodds Skiskyting 10 km Sprint Herrer, Oberhof – Nordicbet:

Tarjei Bø – 4.00
Martin Fourcade – 5.00
Simon Desthieux – 9.00
Quentin Maillet Fillon – 9.00
Alexandr Loginov – 9.00
Benedikt Doll – 9.00
Arnd Peiffer – 20.00