Halvor Egner Granerud må belage seg på hopping i kontinentalcupen etter å ha blitt vraket fra landslagets tropp til helgens sesongåpning i Wizla…

Et luksusproblem

Med hele åtte hoppere på landslaget var det duket for et tøft uttak for landslagssjef Alexander Stöckl da han skulle plukke ut de seks utøverne som skal representere de norske fargene i sesongåpningen i polske Wizla – nå har han gitt Egner Granerud den tunge beskjeden om at han trakk det korteste strået i kampen om plassene.

Anders Fannemel var fra før uaktuell på grunn av sin korsbåndsskade, og etter landslagshoppernes første samling på snø i Vikersund i forrige uke ble det til slutt Halvor Egner Granerud som ble vraket til sesongens første verdenscuprenn – til tross for stabil hopping forrige sesong.

Spill på Skihopp med NordicBet her!

Det er en utfordring, eller egentlig et luksusproblem, å ta ut et lag med seks løpere når alle sju har vist gode prestasjoner i fjor og gjennom sommeren, sier Alexander Stöckl i Skiforbundets pressemelding i forbindelse med uttaket.

Kan få ny sjanse

Dermed kommer Egner Granerud skjevt ut fra hoppkanten i jakten på å sikre seg en plass i sesongens første store høydepunkt for skihopperne – den tysk/østerrikske Hoppuka rundt årsskiftet.

Landslagssjefen forstår at 23-åringen er skuffet etter vrakingen, men understreker at døren ikke er lukket for godt for en plass i det ypperste selskapet for Granerud dersom han presterer godt i kontinentalcupen, som er nivået under verdenscupen.

En av dem må bli veldig skuffet, men sånn er dette gamet. Den som ikke får starte i Wisla til helgen, må sørge for at han holder seg i form. Halvor trener hjemme og reiser på COC for å kjempe om en ekstra kvoteplass inn mot hoppuka. Det er utgangspunktet, men det er hele tiden en mulighet for at vi bytter på laget før det dersom en utøver på World Cup-laget ikke er i form, sier Stöckl.

De seks norske hopperne som får sjansen i Wizla denne helgen er:

Johann Forfang (Tromsø SK), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda), Robin Pedersen (Stålkameratene) og DanielAndré Tande (Kongsberg).

Spill på Skihopp med NordicBet her!

– Godt inntrykk

Etter en tung fjorårssesong har hopperne tatt grep for å minske avstanden til verdenstoppen denne vinteren, og Stöckl mener det er grunn til optimisme kort tid før det hele braker løs.

Det er alltid vanskelig å si noe før vi møter resten av verden, men jeg har et godt inntrykk etter den innsatsen som er lagt ned i sommer og høst. Det har vært en stigende formkurve på de fleste utøverne den siste tiden, og jeg mener vi er godt forberedt. Det kribler alltid litt ekstra når du skal i gang med en ny sesong.

Robert Johansson gikk til topps i NM tidligere i høst, og blir på forhånd Norges sterkeste kort i sesongåpningen. Landslagssjefen peker ut de tre store høydepunktene på kalenderen som hovedmålene for de norske hopperne denne vinteren.

Vi håper at vi kan fighte om suksess i hoppuka og RAW AIR før vi skal avslutte sesongen med skiflygings-VM. Det er bare å glede seg til en begivenhetsrik vinter, sier Stöckl.

Sesongen starter med kvalifisering i polske Wizla fredag, før det står lagkonkurranse på programmet lørdag. Søndag er det klart for vinterens første individuelle konkurranse i storbakken i Wizla.

Vinnerodds Hopp HS134 Wizla, Menn – Nordicbet:

Ryoyu Kobayashi – 3.00
Dawid Kubacki – 6.00
Kamil Stoch – 7.00
Stefan Kraft – 10.00
Piotr Zyla – 10.00
Robert Johansson – 17.00
Johann Andre Forfang – 17.00

Spill på Skihopp med NordicBet her!