Etter 11 måneders skadeavbrekk er Nina Haver-Løseth klar for comeback i verdenscupen i helgens slalåmrenn i finske Levi…

Tilbake i start-bua

Det var i romjulen i fjor det gikk galt for den norske alpinisten, som pådro seg en kneskade i et fall i østerrikske Semmering den 29. desember. Etter at resten av VM-sesongen gikk fløyten er 30-åringen nå endelig klar for comeback i alpinsirkuset.

Hun er klar for start igjen. Nina har lagt bak seg en bra sesongoppkjøring etter kneskaden, og hun er skikkelig motivert til å gi gass, sier landslagssjef Tim Gfeller i Skiforbundets pressemelding onsdag.

HaverLøseth stod over verdenscupåpningen i storslalåm i Sölden i oktober for å være best mulig forberedt til helgens slalåmrenn i Finland, og Spjelkavik-alpinisten gleder seg til å ta fatt på en ny sesong.

Jeg gleder meg til å komme i gang. Kalenderen er perfekt for meg. Det passer meg ypperlig at det ikke er noen mesterskap. Vi skal til mange fine plasser og bakker jeg er glad i. Jeg gleder meg til å komme i gang, brette opp ermene og begynne, sier Løseth til Dagbladet.

HaverLøseth har 2 verdenscupseire i karrieren.

På plass i Finland

De unge lagvenninnene leverte en strålende sesongåpning i Haver-Løseths fravær med en 4.-, 6.- og 20.-plass. Den norske troppen er allerede på plass i Levi og kan melde om fine forhold i traseen før slalåm-premieren lørdag.

For herrenes del har Henrik Kristoffersen mye å revansjere etter den skuffende 18.-plassen i Sölden, og i Finland får forhåndsfavoritten blant annet følge av 19-åringen Atle Lie McGrath, som får sin verdenscupdebut i slalåm i Levi søndag.

For et år siden kjørte Kristoffersen ned til 2.-plass i den finske bakken, bak den nå abdiserte alpinkongen Marcel Hirscher. Dermed er det grunn til å håpe på et godt resultat for nordmannen denne helgen.

Totalt 7 menn og 5 kvinner utgjør den norske troppen som stiller i sesongåpningen i slalåm denne helgen, før fartskjørerne får sin første test med utfor i Lake Louise den 30. november. 

Norges tropp til helgens slalåm i Levi:

Kvinner:

Kristin Lysdahl, Asker Skiklubb
Nina Haver-Løseth, Spjelkavik IL
Thea Stjernesund, Hakadal IL
Maren Skjøld, Gjøvik Skiklubb
Mina Fürst Holtmann, Bærums Skiklub

Menn:

Henrik Kristoffersen, Rælingen Skiklubb
Leif Kristian Nestvold Haugen, Lommedalens IL
Sebastian Johann Foss Solevåg, Spjelkavik IL
Jonathan Nordbotten, Ingierkollen/Rustad Slalåmklubb
Timon Haugan, Oppdal alpin
Atle Lie Mcgrath, Bærums Skiklub
Simen Ramberg Christensen, Rælingen Skiklubb

Kvinnenes renn har start lørdag klokken 10.15, mens herrene skal i aksjon søndag til samme tidspunkt.

Vinnerodds Verdenscup Slalåm Levi, Kvinner – Nordicbet:

Mikaela Shiffrin – 1.35
Petra Vlhova – 3.40
Wendy Holdener – 10.50
Anna Swenn-Larsson – 15.00
Michelle Gisin – 25.00
Kristin Lysdahl – 40.00
Nina Haver-Løseth – 75.00