Med et formsterkt brødrepar i spissen reiser de norske skiskytterne denne uken til Frankrike og Le Grand-Bornand for den siste verdenscuprunden før julepausen…

Brødrene Bø inntar løvens hule

Det var før sesongen spådd at mye ville dreie seg om Norge og Frankrike i herrenes skiskyting denne vinteren, og da spesielt duellen mellom Johannes Thingnes Bø og Martin Fourcade. Og med unntak av en og annen russer har det i stor grad slått til i sesongens to første verdenscuprunder.

Nå inntar brødrene Bø rivalenes lekegrind i Le Grand-Bornand, og det er garantert et revansjesugent fransk lag som vil vise seg frem på hjemmebane.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

For med to individuelle seire til Johannes Thingnes Bø og stafettseier herjet de norske skiskytterne i Hochfilzen forrige helg. Spesielt de fantastiske avslutningsetappene til brødrene Bø som sikret Norge stafettseieren satte en real støkk i konkurrentene.

Herrene åpner langhelgen i Frankrike med sprint torsdag, før det lørdag og søndag står jaktstart og fellesstart på programmet i Le Grand-Bornand.

Sjåstad Christiansen frykter for plassen

I tillegg til brødrene er helgens renn viktige for resten av det norske laget med tanke på å legge inn gode aksjer inn mot sesongens høydepunkt – VM i Anterselva i februar.

Spesielt for Vetle Sjåstad Christiansen haster det med å levere resultater for å vise at han fortsatt bør få gå verdenscuprenn. Så langt i sesongen er en 22.-plass under sprinten i Hochfilzen 27-åringens beste individuelle resultat.

Den har vært begredelig rett og slett. Det har vært mange dårlige prestasjoner fra min side. Jeg vet at jeg må skjerpe meg for å henge med de andre og få være med videre. Det er sånn toppidretten er, den er brutal og ærlig, og det er derfor vi både hater og elsker skiskyting, sier Christiansen om sin sesongstart til NRK.

Flere nordmenn leverer toppresultater i IBU-cupen for tiden og banker på døren for en plass i verdenscupen. Etter forrige ukes to seire i Ridnaun fulgte Lars Helge Birkeland onsdag opp med en 3.-plass under normaldistansen i østerrikske Obertilliach.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Etter resultatrekken 45,31,22 og 31 vet Sjåstad Christiansen at han nå må vise bedring om ikke plassen i det ypperste selskapet skal ryke.

Med dårlige resultater så har man ikke et klippekort på laget, det er jeg fullstendig klar over. Det er litt deilig og, det er sånn det skal være, at det banker på gutter bakfra. Så det må presteres, sier skiskytteren.

Olsbu Røiseland står over

Med på turen til Frankrike er ikke Marte Olsbu Røiseland. Frolandsekspressen står over helgen i Le Grand-Bornand, og har dermed gått sitt siste renn i 2019.

Røiseland gikk inn til en andreplass under sesongåpningen i Östersund, og med fantastisk fart i sporet har 28-åringen ledet de norske stafettjentene inn til to seire av to mulige denne vinteren.

Men nå står hun over helgen i Frankrike for å stå bedre rustet til resten av sesongen.

Det er for å få en lengre treningsperiode i jula og for å stå sesongen bra ut. Jeg tror det blir bra å dra hjem for å få en treningsperiode. Jeg kjenner at jeg er litt sliten allerede, sier hun til NRK.

Dermed hviler mye av ansvaret for å levere norske jubelstunder på Fossum-løperne Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold, som begge hadde en drømmehelg i Hochfilzen for en uke siden.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Vinnerodds Skiskyting 10 km Sprint Herrer, Le Grand-Bornand – Nordicbet:

Johannes Thingnes Bø – 1.60
Martin Fourcade – 6.00
Tarjei Bø – 12.00
Simon Desthieux – 14.00
Alexandr Loginov – 14.00