Marte Olsbu Røiseland gikk Norge inn til seier under den avsluttende skiskytterstafetten i Östersund søndag – den første stafett-triumfen i verdenscupen for det norske damelaget på nesten syv år!…

Røiseland fikset norsk triumf

Marte Olsbu Røiseland ble sendt ut på siste etappe 2,2 sekunder bak Sverige, og med den solide formen i sporet hun har vist under sesongåpningen kunne lagvenninnene ane en sjelden norsk triumf da 29-åringen skjøt fullt hus på sin første skyting på ankeretappen.

Frolandsekspressen skapte riktignok litt spenning da hun måtte bruke to ekstraskudd på siste stående i Östersund, men da konkurrentene også måtte lade ekstraskudd etter Røiseland la ut fra standplass var det liten tvil om det ville bli en ny norsk jubeldag i nabolandet.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

29-åringen gikk i ensom majestet inn til seier, 8,5 sekunder foran overraskelsen Sveits som sikret andreplassen foran vertsnasjonen Sverige.

Det var skikkelig kult. Jeg føler hele laget presterte i dag. Vi begynte offensivt, og Karoline bare tok teten i starten. Etter det presterer bare den ene etter den andre, så det var skikkelig kult å gå stafetten for Norge i dag, sier Røiseland til TV2.

– Var ikke det da Tora holdt på?

Det smakte veldig godt. Jeg tror ikke vi har vunnet stafett i verdenscupen på flere år, sier Tiril Eckhoff til NRK.

Det har hun rett i, for til tross for at de norske jentene sikret VM-gull på den samme arenaen i mars er det nesten syv år siden Norge gikk til topps i en kvinnestafett i verdenscupsammenheng.

Var ikke det da Tora holdt på?, ler Tandrevold og ser spørrende på lagvenninnene i pressesonen.

Riktig så god kunnskap hadde ikke lagvenninnene om tidligere bragder, men det stemmer på en prikk at siste norske stafett-triumf var i Ruhpolding januar 2013, med et lag bestående av Hilde Fenne, Ann Kristin Flatland, Synnøve Solemdal og Tora Berger.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Thriller i Sverige

Den avsluttende kvinnestafetten under sesongåpningen i Östersund ble en sjeldent jevn affære.

Karoline Knotten leverte en flott åpningsetappe og behøvde kun et ekstraskudd før hun sendte Ingrid Landmark Tandrevold ut som nummer 2, 13 sekunder bak Italia. 

Tandrevold var i problemer på standplass og måtte bruke 5 av de 6 tilgjengelige ekstraskuddene på sine skytinger, men 23-åringen holdt nervene i sjakk og fylte begge blinkene på sin andreetappe. Takket være god fart i sporet holdt hun Norge inne i det jevne løpet.

Tiril Eckhoff var heller ikke helt venn med geværet på sin tredje etappe søndag og trøblet med å lade ekstraskudd på sin siste stående skyting. Men 29-åringen klarte å samle seg og sendte ut ankerkvinnen Røiseland blant de fire lagene som lå innen 6,6 sekunder fra lederen ut på siste etappe i Östersund.

Et utgangspunkt Marte Olsbu Røiseland omsatte til en særdeles sjelden norsk stafettseier.

Skiskytterne fortsetter sin verdenscup i østerrikske Hochfilzen fra fredag til søndag.

Spill på Vintersport med NordicBet her!