Tiril Eckhoff skjøt 20 treff for første gang i karrieren og gikk inn til en suveren seier under søndagens jaktstart i Hochfilzen, mens klubbvenninne Ingrid Landmark Tandrevold fulgte opp med 3.-plass…

Første fulle hus

Forhåndsfavoritt Dorothea Wierer skjøt seg bort allerede på første skyting under kvinnenes jaktstart i Hochfilzen, dermed var italieneren tidlig hektet av i løpet til tross for at hun gikk ut først etter fredagens sprintseier.

Dermed var det duket for et par norske kvinner i storform i den østerrikske landsbyen. 

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Etter å ha skutt feilfritt på de to første turene innom standplass stod klubbvenninnene Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold side om side alene i tet på den tredje skytingen søndag.

Tandrevold måtte ut i strafferunden, mens Eckhoff etter fem nye treff gikk ut i en soleklar ledelse. Inn på siste skyting visste 29-åringen at hun hadde muligheten til å skyte 20 treff for første gang i karrieren – noe som i så fall ville bety at hennes 7. verdenscupseier ville være et faktum.

Etter fem blanke treff på siste stående ga den norske skiskytteren fra seg et gledeshyl over bragden – og kunne legge i vei på parademarsjen inn til sesongens første seier.

Det var veldig stort. Det er første gang jeg får inn 20 treff, og da ble jeg veldig glad, gliser Eckhoff til NRK. Og så var det veldig gøy når jeg sto der med Ingrid. I dag må vi feire og være glad, for det er lenge siden sist, fortsatte seierskvinnen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Fossum IF herjet i Hochfilzen

For i tillegg til Eckhoffs seier fulgte klubbvenninnen Ingrid Landmark Tandrevold opp med en tredjeplass under jaktstarten i Østerrike. Etter bommen på den 3. skytingen havnet 23-åringen i en gruppe med 3 andre løpere som gjorde opp om de øvrige pallplassene.

På siste stående holdt hun hodet kaldt og sikret 3.-plassen etter å ha skutt 19 av 20 treff.

Med andreplass på sprint og stafettseier lørdag har det vært en drømmehelg for de to Fossum-løperne Tandrevold og Eckhoff – som søndag stod sammen på pallen for første gang etter et individuelt renn.

Jeg er så stolt av oss. Dette har vi gjort så mange ganger på trening. Jeg ble veldig inspirert da jeg så Tiril heve armene etter siste skyting. Det er hyggelig å være på pallen med bestevenninnen min, sa Tandrevold.

Svenske Hanna Öberg splittet de to klubbvenninnene og sørget for en nordisk pall i Østerrike, mens Marte Olsbu Røiseland fikk hele 5 bom og ble nummer 17 under søndagens jaktstart.

Neste uke går turen til Frankrike og Le Grand-Bornand for den siste verdenscuprunden før skiskytterne tar en velfortjent juleferie.

Spill på Vintersport med NordicBet her!