De norske skiskytterjentene sikret seg sin tredje strake stafettseier etter en fantastisk opphenting i Oberhof lørdag…

Olsbu Røiseland tok ansvar

Norge lå nede på en 6.-plass, 57,5 sekunder bak ledende Sveits ved halvgått stafett i Oberhof lørdag, men som så ofte før denne sesongen viste superduoen Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff at de er blant verdens beste skiskyttere.

Røiseland har ledet laget inn til seier som ankerkvinne under sesongens to første stafetter, men denne helgen fikk Frolandsekspressen ansvaret for 3. etappe i Tyskland.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Og 29-åringen viste som under torsdagens sprint at julepausen har gjort henne godt.

Etter fullt hus på liggende skyting kneppet Røiseland innpå ledende Sveits på mellomrunden, og etter den tredje av Gasparin-søstrene for Sveits sprakk på sin stående skyting var det den franske kvinnen som først kastet seg på stavene – med Norge jagende 13,7 sekunder bak etter å ha brukt to ekstraskudd.

Røiseland har vist fantastiske sisterunder tidligere i sesongen, og etter en oppvisning i de krevende løypene i Oberhof sendte hun Tiril Eckhoff ut på sin sisterunde i tet, med Frankrike sekundet bak.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Eckhoff fikset norsk hattrick

Det var veldig spennende. Jeg er veldig godt fornøyd med etappen min. Brukte kanskje et ekstraskudd for mye, men det var deilig å kunne gi Tiril et godt utgangspunkt, sa Røiseland etter superetappen sin.

Håper Tiril tar seg tid til å nyte det, og nå er det bare å leke seg med konkurrentene, sa Frolandsekspressen etter å ha sendt ut Eckhoff i tet.

Og er det noe Tiril Eckhoff har gjort den siste tiden, så er det å leke med konkurrentene.

Norge, Frankrike og Sverige gikk likt ut etter de alle måtte bruke ekstraskudd på liggende skyting under den siste etappen, og trioen skulle gjøre opp seg imellom da de gled inn til den siste skytingen i Oberhof i samlet flokk.

Der klarte Eckhoff seg med 1 ekstraskudd og gikk ut 6,8 sekunder før svenske Hanna Öberg – som måtte plukke frem alle tre ekstraskuddene før blinkene falt i Oberhof.

Fossum-løperen klinte til ut fra stadion og parkerte sin svenske utfordrer i løpet av 800 meter på sisterunden.

Etter å ha holdt seg på beina gjennom utforpartiene kunne 29-åringen og lagvenninnene juble over den tredje strake norske stafettseieren – 21,1 sekunder foran Sverige, med Frankrike på den siste pallplassen.

Etter å ha slitt i en årrekke seiler nå de norske stafettjentene opp som favoritter en drøy måned før VM i Anterselva.

Jeg er veldig stolt over å ha vært med på å bygge opp det laget her. En stor takk til smørere og trenere og hele gjengen som bygger opp resultat på lik linje som guttene, sier Eckhoff etter å ha avgjort stafetten.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Reddet av farten i sporet

Det norske laget havnet litt på etterskudd etter problemer på standplass under to første etappene lørdag. Synnøve Solemdal kjemper med Karoline Knotten om en plass på VM-laget denne sesongen, og lå helt nede på 12.-plass etter å ha brukt 3 ekstraskudd på stående skyting.

Etter å ha gått seg opp fire plasser sendte hun ut Ingrid Landmark Tandrevold, som i likhet med sin lagvenninne måtte bruke alle ekstraskuddene på sitt andre besøk på standplass. 

Men med solid fart i sporet klarte 23-åringen å minske avstanden såpass at Røiseland og Eckhoff fikset biffen på avslutningsetappene.

Det ble spennende minutter for Tandrevold å se på Eckhoffs duell på ankeretappen.

Jeg turte ikke å heie før hun skulle skyte, men etter siste skyting så prøvde jeg å heie det jeg kunne. Jeg sa bare til henne: «Du er jævlig god!» Jeg er veldig imponert over Tiril og egentlig hele laget, sier Tandrevold til NRK.

Det formsterke norske laget jakter nye pallplasser når helgen i Oberhof avsluttes med fellesstart søndag.

Spill på Vintersport med NordicBet her!