Tiril Eckhoff var overlegen under kvinnenes jaktstart i Le Grand-Bornand og gikk inn til sin tredje strake seier i verdenscupen, mens Ingrid Landmark Tandrevold sikret dobbelt norsk og gul trøye i sammendraget…

Tre strake for Eckhoff

Tiril Eckhoff gikk ut i tet på kvinnenes jaktstart i Frankrike lørdag, og akkurat som under fredagens sprint bidro eventyrlig rask fart i sporet til at løpet i Le Grand-Bornand ble en ensom affære for 29-åringen.

Eckhoff måtte ut i strafferunden etter en bom på 1. og 3. skyting lørdag, men ettersom ingen av de fremste konkurrentene skjøt feilfritt hadde Fossum-løperen alt i egne hender på vei inn mot siste stående.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Eckhoff holdt nervene i sjakk og kunne glise bredt etter å ha skutt fullt hus – vel vitende om at siste runde ville bli en parademarsj i de franske løypene.

I mål kunne den norske kvinnen juble over at den tredje strake verdenscupseieren var et faktum – denne gang med solide 38,1 sekunders margin på lagvenninne Tandrevold.

Jeg vet ikke hva som skjer selv. Jeg hadde en dårlig serie på liggende, og det var tøft å gå i dag, jeg gikk alene hele veien. Jeg har aldri gjort det før, sier Eckhoff til NRK

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Tandrevold i gul trøye

Bak suverene Eckhoff utkjempet det seg en intens kamp om pallplassene, og for Ingrid Landmark Tandrevold stod det litt ekstra på spill i kampen om plasseringene – for 23-åringen startet dagen bare 8 poeng bak Dorothea Wierer i verdenscupsammendraget.

Fossum-løperen traff fem av fem på siste stående og la ivrig i vei på siste runde i Le Grand-Bornand. Tandrevold holdt unna for konkurrentene og gikk inn til dobbelt norsk etter å ha tatt sin tredje pallplass for sesongen.

Bak de norske dobbeltvinnerne holdt sveitserinnen Lena Häcki unna for Wierer i kampen om 3.-plassen – og sørget samtidig for at Tandrevold klatret til topps i kampen om ledertrøyen.

Et år etter hun vurderte å legge opp som skiskytter skal Ingrid Landmark Tandrevold søndag starte med gul trøye på kvinnenes fellesstart i Frankrike.

Jeg tror ikke på det før jeg ser den trøyen i morgen! Jeg tror ikke noe på det, sier Fossum-jenten til NRK om å overta sammenlagtledelsen til tross for at hun aldri har vunnet et renn.

Nå blir det for mye for meg, med Tiril, og med hele laget. Dobbelt Fossum og dobbelt norsk, sier en følelsesladd Tandrevold på NRK, med henvisning til at både hun og Eckhoff kommer fra klubben Fossum IF.

Til tross for at kanskje Norges sterkeste kort i Marte Olsbu Røiseland står over denne helgen, så leverer lagvenninnene en drømmehelg i Le Grand-Bornand. Karoline Knotten fulgte opp den sterke norske innsatsen med en 13.-plass lørdag.

Søndag avsluttes helgen i Frankrike med fellesstart – det siste verdenscuprennet før julepausen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!