Johannes Thingnes Bø klinte til med en superserie på siste stående og sikret 2.-plass i mix-stafetten i skiskytternes verdenscupåpning i Östersund…

De italienske jentene i superform

Den italienske duoen Lisa Vittozzi og Dorothea Wierer kapret de to første plassene i verdenscupen forrige sesong, og på de to første etappene av mix-stafetten som markerte åpningen av årets verdenscup viste de to skiskytterne at de ikke har ligget på latsiden i sommer.

Med bare 2 og 1 ekstraskudd sørget den kruttsterke duoen for at Italia gikk ut i suveren ledelse før herrene tok over i Östersund. Lukas Hofer tok fatt på oppgaven med 39,3 sekunders margin til Tyskland.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

I tillegg til vanskelige vindforhold var det tydelig at premierenervene spilte mange et puss i Sverige lørdag, for ekstraskuddene og strafferundene ble flittig brukt i løpet av dagens to stafetter.

Det gjaldt også for Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff som begge måtte bruke 5 ekstraskudd hver, og Eckhoff sendte i veien Tarjei Bø med 1:32,5 å ta igjen på lederlaget.

Landmark Tandrevold var litt skuffet over egen innsats etter at nervene hadde spilt henne et puss på standplass i Östersund.

Jeg var veldig nervøs i dag, det kjente jeg. En ting er å bomme på ordinære skudd, men det blir mange sekunder når du bommer på ekstraskudd, sa Tandrevold etter målgang.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Thingnes Bø skapte spenning etter superserie

De italienske herrene er ikke like stabile som sine landskvinner på åpningsetappene, så etter at Tarjei med en flott etappe med 2 ekstraskudd minsket forspranget til 1:07,8 var det håp om at lillebror som ble sendt ut som nummer tre i løypen skulle fikse seier til de norske skiskytterne.

Etter han måtte bruke tre ekstraskudd på liggende bestemte Thingnes Bø seg for å klinke til og la det bære eller briste. Forrige sesongs suverene verdenscupvinner satte opp farten og tok innpå ledende Dominik Windisch inn mot siste skyting.

Der leverte stryningen en superserie verdens beste skiskytter verdig og parkerte Sverige i naboduellen. 26-åringen hadde 12,1 sekunder å ta igjen på Italia, men dessverre skulle en av regelendringene denne sesongen få innvirkning i seierskampen.

Denne vinteren går nemlig herrene bare 3×2 kilometer i mix-stafettene, mot 3×2,5 kilometer tidligere. Og de 500 meterne skulle bli skjebnesvangre for Thingnes som til tross for en heroisk jakt gikk i mål 4,1 sekund bak seirende Italia.

Tarjei Bø var uansett fornøyd med å se at lillebror viste form før kampen mot Martin Fourcade tar til med sprint søndag.

Det var et show uten like, han så vel muligheten for en seier, han blir smågira da, sa eldstebror Bø om skytingen som sikret Norge andreplassen.

Sverige gikk inn til 3.-plass på hjemmebane, 59,9 bak Italia.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Pallplass på Røiseland/Christiansen

Tidligere på dagen stilte Marte Olsbu Røiseland og Vetle Sjåstad Christiansen på Norges lag i Single Mixed-stafetten i sesongåpningen, og også her var premierenerver en viktig faktor hos utøverne.

De fikk begge en under middels start på løpet med henholdsvis 0+5 og 1+5 som skyteresultat på sine åpningsetapper, men på andre tur rundt løypen i Östersund ble det mer sving over sakene for den norske duoen.

Olsbu Røiseland gikk seg opp til 3.-plass på sin andre etappe og Sjåstad Christiansen hadde en liten mulighet til å melde seg på i tet-kampen da konkurrentene slet på siste stående.

Men 27-åringen måtte selv bruke tre ekstraskudd på den avsluttende skytingen og måtte konsentrere seg om å sikre 3.-plassen.

Det ble en hektisk start. Det var virkelig «Texas» uti der underveis. Vinden varierte kraftig og ga oss problemer. Jeg er fornøyd med plasseringen, men vi havnet litt langt bak. Vi klarte jo å redde en tredjeplass til slutt, sa Røiseland til NRK.

Hanna Öberg og Sebastian Samuelsson gikk til topps og sørget for svensk jubel i Östersund, fulgt av den tyske duoen Fransizka Preuss og Erik Lesser 18,1 sekunder bak. Røiseland/Christiansen gikk i mål 40,4 sekunder bak de svenske vinnerne.

Søndag er det klart for individuell sprint i Östersund, og den første av mange forventede dueller mellom Johannes Thingnes og Martin Fourcade i kampen om krystallkula.

Vinnerodds 10 km Sprint Herrer, Östersund – Nordicbet:

Johannes Thingnes Bø – 1.85
Martin Fourcade – 2.80
Alexandr Loginov – 17.00
Arnd Peiffer – 25.00
Tarjei Bø – 25.00

Spill på Vintersport med NordicBet her!