Ustoppelige Therese Johaug skøytet inn til en ny seier under søndagens 10-kilometer i Davos, mens Heidi Weng sørget for dobbelt norsk i det siste distanserennet før Tour de Ski…

Vant med halvminuttet

Det har blitt et kjent syn etter hennes comeback i langrennssporet – og i hennes største rivalers fravær gjorde Therese Johaug som hun ville i høyden i Davos søndag.

Allerede på den første passeringen 2,2 kilometer ut i ti-kilometeren i fri stil i Sveits hadde jenta fra Dalsbygda skaffet seg en ledelse på ti sekunder til nærmeste konkurrent, og med sin velkjente raske frekvens danset 31-åringen fra konkurrentene søndag.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Johaug kunne strekke armene i været i det hun passerte mållinjen og konstatere at hun hadde sikret seg seier i sin fjerde start på rad, og fremdeles er ubeseiret på distanserenn denne sesongen.

Søndag vant hun med 30,6 sekunders margin på lagvenninne Heidi Weng.

Jeg merker at jeg er i høyden, men det var en veldig god dag. Skiene var perfekte og kroppen føltes bra, så jeg er veldig glad for å være på toppen av pallen igjen, sier Johaug til TV2 etter parademarsjen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Weng holdt unna for Diggins

En annen som viste at formen var på plass i det siste distanserennet var Heidi Weng. Etter den tunge fjorårssesongen har 28-åringen levert stabile resultater i sesonginnledningen, og søndag var Weng nærmest den suverene vinneren.

Hun lå lenge og knivet med amerikanske Jessica Diggins i kampen om pallplassene i Davos, men utover i andre halvdel av ti-kilometeren viste den norske kvinnen seg sterkest i høyden. 

Etter målpassering ble det noen nervepirrende minutter å vente på å se om utforspesialisten Diggins ville ta henne igjen i bakkene inn mot mål, men da amerikaneren gled inn til 3.-plass, 5,8 sekunder bak, kunne Weng juble over sesongens tredje pallplass.

Det var veldig tungt den siste runden. Jeg trodde jeg var litt for offensiv på den første runden, men jeg hadde bestemt meg for å være det. Det var veldig bra egentlig. Det var veldig tøft på sisterunden. Jeg var veldig stiv. Svingene nedover var ikke min sterkeste side, så jeg fikk beskjed av smører om å sette meg ned i hockey, for jeg sto oppreist. Da tenkte jeg at «dette går ikke veien med Jessica nedover», for hun er en maskin nedover. Men det gikk akkurat, sier Weng til TV2.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Tour de Ski neste for distanseløperne

Magni Smedås fra Dalsbygda overrasket også stort med 9.-plass og karriere-beste i Davos. Den lille bygda i Hedmark huser fra før verdens beste skiløper i Therese Johaug, og nå er en ny stjerne på gang fra det lille tettstedet.

Ragnhild Haga viser også stigning i formen inn mot et av sesongens store høydepunkt i Tour de Ski. 28-åringen har slitt siden OL-gullet på distansen i Pyeongchang i 2018, men søndag gikk hun inn til 11.-plass i Davos.

Neste helg står det sprint og lagsprint på programmet under verdenscuphelgen i Planica, dermed blir neste test for distanseløperne åpningen av Tour de Ski – i Lenzerheide den 28. desember. 

Spill på Vintersport med NordicBet her!