Simen Spieler Nilsen ble sendt med luftambulanse, mens også Sverre Lunde Pedersen ble kraftig forslått etter en stygg sykkelvelt i Tyskland…

De to norske gullvinnerne fra lagtempoen på skøyter under OL i Pyeongchang gikk brutalt i asfalten under en sykkeløkt i Inzell tirsdag. De hadde høy hastighet da uhellet skjedde og ble begge hardt forslått. Verst gikk det imidlertid ut over Spieler Nilsen.

Han har fått påvist tre små brudd i tverrtaggene i ryggen. Disse er stabile og vil gro uten videre behandling. Han fikk også et slag mot nyren. Dette har blitt undersøkt og ultralyd har avkreftet skader på denne. Han er allerede oppe og går forsiktig i sykehuskorridorene, og vi forventer at han snart er tilbake i trening, sier landslagslege Mona Kjeldsberg i en pressemelding fra Skøyteforbundet.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Lunde Pedersen tilbake i Norge

Allround-spesialisten Sverre Lunde Pedersen fikk også hard medfart i fallet. Sølvmedaljøren fra forrige vinters allround-VM fikk store skrubbsår og ble sendt med ambulanse til et lokalt sykehus for å sjekke et mulig håndleddsbrudd. Dette viste seg å være falsk alarm. 27-åringen ble utskrevet fra sykehuset onsdag og er allerede tilbake i moderlandet.

I følge sportssjef Lasse Sætre forventes det at Lunde Pedersen er tilbake i fullt slag allerede om et par uker.

Uviss fremtid for Spieler Nilsen

Når det gjelder ulykkesfuglen Spieler Nilsen er det vanskeligere å anslå en eksakt dato for et comeback på skøyteisen.

Dette var triste nyheter. Skader er dessverre en del av idretten, men dette er utrolig kjedelig for Simen som også fikk fjorårssesongen ødelagt av skader, sier Sætre.

26-åringen fra Arendal hadde en sterk 2017/18-sesong, men i desember i fjor fikk han store problemer med ryggen. En MR-undersøkelse viste en rift mellom to ryggvirvler som presset på en nerve, noe som medførte store muskulære plager og hele sesongen gikk fløyten.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Nå er det altså nok en gang ryggen som volder problemer for OLvinneren, selv om årsaken var av det langt mer dramatiske slaget.

Når Simen er klar for skøyteløp denne sesongen er for tidlig å si, først må han få kommet hjem, og så får vi se hvordan dette leges. Vi skal sammen legge en god plan for at han kommer raskest mulig tilbake på isen, avslutter sportssjef Sætre.

Spill på Vintersport med NordicBet her!