Aleksandr Bolsjunov viste storform da han parkerte Hans Christer Holund og Emil Iversen i seierskampen på Lillehammer lørdag…

Northug-gest på oppløpet

Ni løpere hang med inn til skibytte etter halvparten av det 30 kilometer lange skiathlonet på Lillehammer var gått, da trøkket Hans Christer Holund til da løperne tok fatt på de første tunge motbakkene etter omleggingen til fristil.

Kun Emil Iversen og russeren Aleksandr Bolsjunov klarte å følge 30-åringen, og da ingen i den jagende gruppen bak ville ta ansvar ble det raskt klart at trioen ville gjøre opp om pallplassene seg imellom.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Allrounderen Iversen måtte slippe opp den siste lange bakken på Lillehammer, og selv om Holund gikk først inn i den siste kneika før oppløpet i OL-byen klarte han ikke henge med den russiske bjørnen da han satte inn kjempekreftene og avgjorde løpet.

Bolsjunov ble satt i skyggen av nordmennene under sesongåpningen forrige helg, men lørdag slo 22-åringen knallhardt tilbake og viste kjempeform da han gikk til topps i den norske lekegrinda. 

På oppløpet hysjet han på publikum på Birkebeineren Skistadion – en gest han tilskriver den nå abdiserte skikongen Petter Northug.

Gesten var inspirert av Petter, innrømmet russeren.

For to-tre dager siden fikk jeg en tanke om at hvis ting gikk etter planen, så skulle jeg gjøre en sånn gest. Alt gikk etter planen i dag, så da gjorde jeg det, smiler vinneren.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

God norsk laginnsats

Hans Christer Holund måtte gi tapt for russeren før oppløpet, men var godt fornøyd med at angrepet rett etter skibyttet resulterte i en pallplass på hjemmebane.

Det er noe av det største jeg har gjort, sier 30-åringen til NRK rett etter målgang.

Jeg er happy, det er jeg. Jeg tror jeg gjorde det jeg kunne i dag for å vinne. Det var litt gambling å gå så tidlig. Det er fort å brenne seg selv også, men det holdt, og jeg gjorde det jeg kunne for å vinne rennet i dag. Det holdt nesten, men det var en russer som var et hakk sterkere, sier Holund til TV2 etter løpet.

Emil Iversen gled inn til en ny pallplassering, men 27-åringen skulle helst sett at kraftprøven på Lillehammer holdt til mer enn en 3.-plass.

Det er en kjip følelse nå. Jeg er så sliten at det svir i hele kroppen. Jeg er egentlig fornøyd med å bli nummer tre, men jeg drømte om å vinne, jeg må innrømme det, sier Iversen til TV2.

Verdenscupleder Johannes Høsflot Klæbo lå i tetgruppen første halvdel av løpet og plukket mange verdenscuppoeng på de innlagte spurtene i klassiskdelen, men trønderen lå for langt bak i feltet da Holund satte inn det avgjørende angrepet som splittet gruppen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Jeg følte meg egentlig grei. Det var litt kjipt at det slik. Jeg håpet å være oppi der. Holund gikk til der vi drakk, sier Klæbo til VG.

Ingen i den syv mann store gruppen ville ofre seg for å forsøke å ta igjen ledergruppen, dermed endte det med en internkamp om plasseringer hvor Klæbo viste frem spurtegenskapene sine og tok 4.-plassen, fulgt av Martin Johnsrud Sundby og Sjur Røthe.

Etter en svak sesonginnledning leverte Sundby en strålende klassiskdel lørdag og ble til slutt nummer fem. Etter målgang meddelte veteranen at trøbbel med ryggen har vært litt av problemet så langt denne vinteren.

Etter en bekmørk start er dette definitivt et lyspunkt. Jeg har hatt en rygg som har kranglet og det er noe dritt å ha trøbbel med. Det er bare å gjøre riktige ting for å få kontroll på det, sier Sundby til VG.

Søndag står det stafetter på programmet på Lillehammer, hvor de norske herrene velger å stille med litt alternative lag for å spare noen av de største sammenlagtkanonene til senere løp.

Norge 1

1. Pål Golberg
2. Hans Christer Holund
3. Sjur Røthe
4. Finn Hågen Krogh

Norge 2

1. Niklas Dyrhaug
2. Mattis Stenshagen
3. Simen Hegstad Krüger
4. Vebjørn Turtveit

Spill på Vintersport med NordicBet her!