I helgen var de norske skøyteløperne samlet i Vikingskipet på Hamar for 2. runde i Norgescupen på skøyter. Eliteløperne demonstrerte at formen er i anmarsj, mens juniorene viste at vi har mye spennende i vente de neste årene…

Spill på vintersport med Coolbet! 

Stjernespekket startfelt

Samlingen på Hamar var siste mulighet til å kvalifisere seg til NM Enkeltdistanser neste helg, dermed fant landslagsløperne også veien til Vikingskipet denne helgen, selv om Norgescup vanligvis ikke lokker til seg så mange fra det feltet.

Håvard Holmefjord Lorentzen tok OL-gull på 500 meter i Pyeongchang, og var naturligvis favoritt på distansen på Hamar. 26-åringen innfridde forventningene og vant med tiden 35.44.

Les også: Ny treningshverdag for skøytelandslaget

Det 20-årige talentet Bjørn Magnussen gjorde et sterkt løp og tok andreplassen med 35.70, mens Henrik Fagerli Rukke fylte siste plassen på pallen med et løp på 35.97. Lorentzen leverte varene også på den doble distansen, og tok en ny seier med tiden 1.09.41. Rukke og Magnussen tok 2. og 3. plassen også på 1000-meteren, men denne gangen byttet de plass på podiet. Stortalentet Allan Dahl Johansson måtte ta til takke med 4. plassen.

For damene var det ventet at det meste skulle dreie seg om Hege Bøkko på sprintdistansene, og Hol IL-løperen fikk dreis på teknikken i Vikingskipet. 27-åringen gikk inn til tiden 39.46 på 500 meter, og vant foran Martine Ripsrud fra arrangørklubben Stange SK. Ida Njåtun hadde dagens tredje beste tid.

På 1000-meteren var Bøkko i en egen klasse. Hun ble klokket inn til tiden 1.17.74, 2.11 sekunder foran Anne Gulbrandsen, mens hjemmefavoritten Ripsrud på ny fant plass på pallen.

Les også: Skøytetalentet vil bli historisk

Pedersen med dobbeltseier

På mellomdistansene var det Sverre Lunde Pedersen som skulle stjele showet i nasjonalanlegget. 1.47.27 holdt til seier på 1500 meter, 46 hundredeler foran Håvard Bøkko.

Allan Dahl Johansson har uttalt at han drømmer om å bli den første i verden under 1.40 på distansen, men unggutten måtte ta til takke med 1.47.82 og tredjeplass. På 3000 meter var bergenseren suveren. Med 3.42.27 hadde han nesten 7 sekunder ned til belgiske Bart Swings og Håvard Bøkko.

Ida Njåtun var sterkest på kvinnenes 1500 meter, fulgt av Sofie Haugen og Marit BøhnLandslagsløperne virker å være i rute for vinteren!

Spill på vintersport med Coolbet! 

Juniorløperne imponerte

Mange juniorløpere fikk muligheten til å matche seg med de beste i landet, og særlig Nord-Odal IL leverte mange sterke resultater på Hamar, med Tobias Fløiten og Hallgeir Engebråten i spissen.

Fløiten har så vidt fylt 17 år, men søndag satte han samtlige både junior- og seniorløpere på plass på 5000 meter da landslagsløperne hadde pakket bagen, med klubbrival Engebråten like bak.

Dersom disse to fortsetter utviklingen har norsk skøytesport mye spennende å se frem til i årene som kommer. Førstkommende helg er det NM Enkeltdistanser i Vikingskipet på Hamar, mens første verdenscuphelg er i japanske Obihiro den 16. – 18. november.

Spill på vintersport med Coolbet!